Rekordok a VOLT-on

forrás: Prím Online, 2013. július 9. 09:20

Minden eddigi rekordot megdöntve 110 ezer látogatót vonzott Sopronba Magyarország legszerethetőbb eseménye, a VOLT Fesztivál, melynek koncertjeit a világhálón is mintegy egymillióan követték.

Nemcsak a látogatók száma kiemelkedő a VOLT-on, hanem az is, hogy nagyon sokan gyermekeiket is magukkal hozták, és mi sem bizonyítja jobban, hogy a VOLT tényleg Magyarország legszerethetőbb eseménye, hogy rendbontás sem történt. 

 

Az idei VOLT koncertjeinek nagy részét a Telekom, a Ustream technikai támogatásával, élőben közvetítette, négy nap alatt a viág számos pontjáról egymillióan voltak kíváncsiak a programra, közülük Jamie Woon és a Hurts volt a legnépszerűbb az otthnról fesztiválozók körében.

 

Nagy sikerrel mutatkozott be a Telekom VOLT Art műhely is , ahol ismert képzőművészek – többek között Magyarósi Éva, Soós Nóra, Wahorn András, Györi Márton, és ef. Zámbó István – nem mindennapi robotokat készítettek, a közönség bevonásával. Ugyanitt másfélezer használt mobilból megépült a Telekom megarobotja is, amely a környezetvédelem fontosságára hivatott ráirányítani a figyelmet.

 

 

A távközlési vállalat legújabb fenntarthatósági akciója keretében arra buzdította a fesztiválozókat, hogy a rendezvényre vigyék magukkal az otthon elfekvő, régi mobilokat és tartozékokat, amelyeket aztán új értéket nyerhetnek az újrahasznosítás folyamán. A felhasználók begyűjtött mobiljaiból a VOLT-on egy másfélezer készüléket magába foglaló robot-óriás épült, amely amellett, hogy a fenntarthatóság üzenetét hordozza, művészeti értéket is képvisel. Az alkotások hamarosan jótékony célú árverésen találnak majd gazdára.

 

Ugyancsak a VOLTon indult útjára a legújabb webrádió, az OpenAir, amely mostantól a legtöbb hazai fesztivál ideje alatt is működik majd.

 

A fesztiválozók nemcsak jól érezték magukat, de idén is sokat segítettek azzal, hogy meglátogatták a helyszínen működő véradó állomást. A kilencedik éve sikeres program idén ugyancsak rekordot döntött: a 600 jelentkező több mint 1500 emberen segített azzal, hogy vért adott a VOLT Fesztiválon, ezzel országos rekordot is felállítva.