Felpörög a munka az új CNC állomással

forrás: Prím Online, 2013. július 29. 10:06

Beüzemelték azt a nagyteljesítményű CNC megmunkáló berendezést a Manex Kft. műhelyében, amelytől a termelékenység fokozását és a munkafolyamatok gyorsítását várják. A Feeler VMP 23-as megmunkáló központ 29,2 millió forintos költségének 65 százalékára az Európai Regionális Fejlesztési Alap adott forrást.

A Manex kft. 1969-es alapítása óta családi vállalkozásként üzemel, a rendszerváltozás után, 1990-ben alakult Kft.-vé. A céget ma már az alapító fiai, Szalay Viktor és Szalay Ádám vezetik. Vállalják egyedi darabok kivitelezését ugyanúgy, mint a kis- és közepes szériák gyártását.

 

Fő tevékenységük a hidegalakító – kivágó, hajlító, húzó, stb. – szerszámok készítése egyedi igények szerint, de emellett precíziós alkatrészek és készülékek gyártásával is foglalkoznak. A géppark fejlesztését célzó projekt tavaly áprilisban kezdődött, a befejezést idén nyár elejére tervezték. A sikeres pályázat nyomán a költségek 65 százalékát az Európai Unió finanszírozta.

 

Az új, függőleges megmunkáló központ tesztüzeme után bővülhetnek a lehetőségek, újabb termékek kerülnek fel a gyártási palettára. Ezáltal várható, hogy megrendeléseiket a korábbinál rövidebb határidővel tudják teljesíteni. A megmunkáló berendezés a géppark meglévő tagjainál kisebb tűrési értékkel dolgozik, így nagyon precíz munkák elvégzésére is alkalmas. A törökbálinti cég rendelésállományának növekedésére számít az új beszerzés által.