Interneten is követhetők lesznek a pécsi buszok

forrás: Prím Online, 2013. július 31. 13:24

Összesen 519 millió forintból növeli az utastájékoztatás hatékonyságát a pécsi buszvállalat az idén. December közepéig a Tüke Busz Zrt. 162 autóbusza kap elektronikus tájékoztató táblákat, a járművek követhetővé válnak az interneten is.

A komplex beruházás során valamennyi buszra négy-öt digitális, LED-es tájékoztató tábla kerül. A beltéri egységek az aktuális megállót, a külsők a járatszámot és az útvonalat mutatják. A beltérieket hangosbemondók is kiegészítik, így a gyengén látó utasok is értesülnek róla, éppen merre jár a busz, illetve az átszállási lehetőségekről is kapnak információt.

A berendezéseket kiegészíti két dinamikus utastájékoztató tábla az egyik legforgalmasabb pécsi buszállomáson; ezeken a járatok indulási helyéről, idejéről nyújtanak információkat. A rendszer zökkenőmentes működését buszonként elhelyezett fedélzeti számítógépek biztosítják.

A projekt részeként hat járműre utasszámláló szenzorok is kerülnek, így a Tüke Busznak lehetősége lesz pontos adatokat gyűjteni az egyes járatok, útvonalak aktuális forgalmáról, s ezeknek megfelelően tudja majd optimalizálni a buszok követési idejét.
vezess.hu