Közterületi információs terminálok segítik az eligazodást Vácon

MTI Sajtóadatbank, 2013. augusztus 1. 09:40

Vác látnivalóiról, illetve a helyi múzeumokról, kiállítótermekről, vendéglátó- és szálláshelyekről, valamint a kirándulási és sportolási lehetőségekről is tájékozódhatnak a turisták a Pest megyei településen elhelyezett információs panelek segítségével.

A már működő négy érintőképernyős terminál "jó szolgálatot tett" a múlt hét végi Váci Világi Vigalom idején is, de két újabb panel még kihelyezésre vár - közölte hivatalos honlapján a város önkormányzata szerdán.
 

Az önkormányzat, illetve a Vác és Környéke Nonprofit Kft. pályázati forrásból finanszírozott turisztikai beruházásának a célja a városba egyre nagyobb számban érkező turisták, látogatók tájékozódásának a segítése, hasznos információkkal történő ellátása. A már beüzemelt készülékek az Eszterházy utcában, a Zenepavilonnál, a Széchenyi utcában és a Posta parknál találhatók, további két beépített panelt adnak át hamarosan a Tourinform irodánál, valamint a Madách Imre Művelődési Központnál.
 

A képes menüpontokkal és térképekkel is ellátott információs panelek könnyen kezelhetők, segítségükkel az idegenforgalmi tudnivalókon kívül menetrendek kereshetők ki, vagy épp gyógyszertárak, bank automaták hollétéről, illetve aktuális eseményekről lehet tájékozódni. A terminálok három nyelven elérhető tartalma folyamatosan frissül – írták a vac.hu-n.