A Xiaomi lekörözte az Apple-t a kínai piacon

Czipperer Dia, 2013. augusztus 6. 15:04

A Canalys, független elemző cég adatai alapján a Xiaomi hivatalosan is megelőzte az Apple-t a kínai piacon. Ezzel a cégóriás csupán a hetedik helyen áll.

A második negyedév adatai alapján nem teljesít túl fényesen Kínában az Apple. Bár a globális piacot tekintve a vállalat a dobogó második fokán áll, kínai viszonylatban viszont a közelébe sem ér. Tény, hogy mindkét esetben – részesedést tekintve  messze lemaradva a Samsung mögött „kullog”, ám a vetélytárs még a kínai piacot is uralja.

 

Korábban írtunk róla, hogy a kisebb cégek egyre jobban törnek fel, a kínai viszonyokat nézve olyannyira, hogy nem csak a Xiaomi, hanem a Lenovo, ZTE és Huawei is maga mögé utasította az Apple-t. Ezzel a vállalat csak a lista hetedik helyén áll.

 

 

Többször érte már az a vád a vállalatot, hogy „Apple klón”, de termékeik között Samsung modellekre hajazó telefonokat is találunk. Ám, úgy tűnik, erre vevők az emberek, és inkább megveszik az alacsonyabb árfekvésű Xiaomi modelleket a felső kategóriás iPhone-ok helyett.

 

Ebből a pozícióból elég nehéz lesz az Apple-nek visszaszerezni piaci helyzetét a térségben. Bár az olcsó iPhone híre egyre jobban kezd elterjedni, elképzelhető, hogy maga az Apple is ebben látja a „kiutat” több szempontból is, ám lehet, hogy mindez már túl kevés, és túl későn kapcsoltak.

 

Forrás: TheNextWeb.com