Daganatellenes okostelefon alkalmazást fejlesztettek ki nőknek

MTI Sajtóadatbank, 2013. augusztus 8. 10:37

"Vigyázunk Rád" néven elindult Magyarország első, kifejezetten nőknek ajánlott átfogó daganatellenes okostelefon alkalmazása speciális funkciókkal, hasznos tartalmakkal, kalkulátorokkal, betegségleírásokkal és biztosítási tanácsokkal.

Magyarországon tízszer annyian halnak meg rákbetegség következtében, mint egy Magyarországhoz hasonló daganatos kockázati értékkel jellemezhető EU-országban. Ezért készítette el az AIG Biztosító a Vigyázunk Rád alkalmazást, amely az egészségmegőrzésben nyújt segítséget betegségleírásokkal, a rizikófaktorok ismertetésével a különböző életkorokban, a megelőzés módjaival, biztosítási lehetőségekkel kapcsolatban. Az alkalmazás iOS- és Android-alapú operációs rendszerrel rendelkező készülékekre is ingyenesen letölthető - tájékoztat a biztosító közleménye.
 

A daganatos betegség kialakulásában szerepet játszik a környezetszennyezés, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a stressz, az alkoholfogyasztás és a dohányzás is. A diagnosztikai eljárások fejlődésével azonban egészen korán felismerhető a betegség, így a gyógyulási arány is javulhat, az egészséges életmód betartása mellett.
 

Az új alkalmazást egyebek mellett a Magyar Rákellenes Liga is támogatta.