PlayStation meglepetések a Gamescomon

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 22. 09:44

Az Európa egyes országaiban november 29-én megjelenő PlayStation 4 játékkonzol 5 új generációs játékkal érkezik. Emellett a PlayStation játékarzenállal és árcsökkentéssel örvendeztette meg rajongóit a kiállítást megnyitó sajtótájékoztatóján.

A Sony Computer Entertainment egyértelműen elkötelezte magát arra, hogy új élményekkel halmozza el felhasználóit, legyen szó a PlayStation Vita, a PlayStation 3 vagy a legújabb PlayStation 4 konzolra készült programokról. A jelenleg is zajló Gamescom kiállításon a vállalat sorban jelentette be legújabb játékait.

 

A kiállításon rendezett sajtótájékoztatón Jim Ryan, a Sony Computer Entertainment Europe vezetője a közvetkezőképp foglalta össze a vállalat filozófiáját: „Eddig új generációs termékeket készítettünk, mostantól viszont az új generációnak készítünk termékeket”.

 

Az új játékkonzol megjelenésének időpontja mellett a PlayStation rajongók nagy örömére a Sony bejelentette, hogy a PS Vita, a PS Vita memóriakártya és a 12 GB-os PS3 árát is csökkenteni fogja. Így augusztus 21-től a PS Vita Wifi és 3G modellek, valamint a 12 GB-os PS3hivatalos ára egységesen 59 990 Ft.

 

Az árcsökkentés mellett új PS Vita játékok is bemutatásra kerültek, többek között a Murasaki Bay és a BigFest.

 

A PlayStation Plus is tartogatott meglepetéseket, hiszen szolgáltatásai – kezdő játékgyűjtemény, online tárhely, online többjátékos mód – PS4konzolon is elérhetőek lesznek. PS4-re a Resogun és #DRIVECLUB PS Plus Edition, PS3-ra az Assassin’s Creed III jelenik meg.

 

Szintén bejelentették, hogy a játékosok világvezető közössége és videó platformja, a Twitch világszerte elérhető lesz az új játékkonzolon. Az új szolgáltatással a játékosok élőben megoszthatják játékukat, vagy nézhetik mások játékközvetítését, ezzel tovább fokozva a játékélményt.