Ne temessük a PC-ket, csak magasabb szintre költöztek

Czipperer Dia, 2013. augusztus 23. 10:04

Egy Techradar elemzés mutat rá, hogy nem érkezett még el a PC-korszak vége, csupán az olcsó modellek ideje járt le. A jó minőségű gépek népszerűbbek, mint valaha.

A PC-k ideje lejárt, egyre jobban a táblagépek veszik át a stafétabotot: mostanában erről szólnak a hírek, amelyben a Windows 8 sikertelensége is közrejátszik.. Ám ez nem a teljes kép: a Techradar elemzése szerint azonban ez csak azt mutatja, hogy a hagyományos PC-korszak közeledik a végéhez.

 

 

Az alacsony árszegmensben tapasztalható főként csökkenés. De nézzük meg például az Nvidia PC-khez kifejlesztett nagyteljesítményű grafikus chipjeit, melyek eladása növekszik. A második negyedévet tekintve 3,9%-os növekedésről beszélhetünk.

 

És ott vannak még a PC játékgyártó cégek, példának okáért az EA, aki a legnagyobb jelenleg a piacon, és 8%-os növekedést tudhatott magáénak a Q2-es időszakban.

 

A processzorok tekintetében is egyre energiatakarékosabb megoldásokkal találkozhatunk (x86 processzorok), arról nem is beszélve, hogy még mindig ezen az eszközön töltjük a legtöbb időt, hiszen a felhasználói igényeknek teljesen megfelel technológiai szempontból, sőt, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre jobb lesz: és ma már minden a teljesítményen múlik.

 

Forrás: Techradar.com