Digitális függőségeink – Intel IDC InfoBrief kutatás

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 30. 08:11

Egy az Intel által támogatott IDC InfoBrief kutatás szerint digitális eszköztárunk legfontosabb tagja személyi számítógépünk. A kutatásban megkérdezett háztatások 97%-a vallja PC-jét elsődleges számítástechnikai eszközének, amelyen átlagosan heti 21 órát töltenek el. 

Az IDC “Digitális Függésünk Vizsgálata” (Exploring our digital dependence) címen indított felméréséből kiderül, hogy a fogyasztók imádják a digitális világot – különös tekintettel a PC-re – és előbb mondanának le a sport, az édességek, a koffein, a kábeltelevízió és a gépjárművek nyújtotta élvezetekről, mint otthoni számítógépükről. Az új PC-k vásárlását az alábbi körülmények indokolják:

 

- vágy a legújabb technológiák használatára;

- a még jobb ár/érték arány meggyőző hatása;

- a még gyorsabban működő eszköz ígérete;

- nem működő régi eszköz.

 

 

 

Az amerikaiak közel fele tervezi, hogy PC-jét az elkövetkezendő egy évben valamilyen módon fejleszti – erre kínál kitűnő megoldást az Intel új, 2 az 1-ben laptop-tablet eszköze.

 

- A háztartások 97%-a állítja, hogy az elsődleges digitális eszköze a PC-je

- A megkérdezettek 83%-a szerint a személyi számítógép sokkal hatékonyabban használható, mint egy táblagép, vagy egy okostelefon

- Az amerikaiak annyi időt töltenek PC-jükön, mint az összes többi elektronikus eszközükön együttvéve, ez összesen heti 43 órát jelent

- Az Intel 4. generációs processzorai megoldják az elavult, lassú PC-k okozta problémákat

- Tíz válaszadóból négy az elkövetkezendő egy évben vásárol magának új személyi számítógépet

 

 

 

 A teljes kutatás ezen a linken tekinthető meg (angol nyelven, pdf formátumban).