Új Sony találmány: Okostelefonból prémium fényképezőgép

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 7. 09:33

A Sony legújabb kiegészítői drasztikusan javítják az okostelefonokkal készített felvételek képminőségét és forradalmian megváltoztatják a képkészítési perspektívát és a képkészítési szokásokat. A Cyber-shot DSC-QX10 és DSC-QX100 prémium minőségű fényképezőgép tulajdonságait ötvözi az okostelefonnal való fényképezés kényelmével, ezzel az új technológiával pedig jelentősen növelik a fénykép- és videokészítés élményét.

A legújabb Sony Smart Lens /Digitális fényképezőgép egy objektív házban/ az okostelefont egy pillanat alatt kreatív fényképezőgéppé alakítják át. Kiegészítő tartozékként és önállóan is kiválóan használhatók, vezeték nélkül is könnyedén összeköthetők a telefonnal. Az eszközök nagy felbontású szenzorral, 10x-es optikai zoommal vagy egy nagyméretű érzékelővel vannak szerelve, illetve Wi-Fi-t és NFC funkcióval is rendelkeznek.



A Sony Cyber-shot DSC-QX10 és DSC-QX100 mobiltelefon kiegészítőként használható digitális fénykepezőgép. Bármilyen olyan okostelefonnal használható, amely képes kezelni a Playmemories Mobile 3.1-es applikációt. A Smart Lens szép, képzaj-mentes kreatív fotók és részletgazdag HD videók elkészítését teszi lehetővé.

 

Az összekapcsolás még egyszerűbb azok számára, akiknek NFC-képes készülékük van, ugyanis az egyérintéses technológiának köszönhetően a kamera egyetlen mozdulattal csatlakoztatható a telefonhoz. Ráadásul fizikailag a telefonnak és a külső fényképezőgépnek nem is szükséges érintkeznie, a képkészítés egyszerűen megoldható úgy is, hogy a Smart Lens-t egy adott helyre beállítva az okostelefonról irányítva készül el a kép. Ezáltal sokkal könnyebben készíthetők érdekes perspektívájú fényképek vagy önarcképek. Az Auto üzemmód segítségével a fényképezőgép automatikusan felismeri a képkészítés körülményeit, és ahhoz igazítja a beállításokat.

 

Bár első ránézésre objektíveknek tűnnek, a Sony új Smart Lens-ei valójában digitális fényképezőgépek objektív házban, amelyek önállóan is használhatóak. A készített fotók pedig gyorsan és egyszerűen feltölthetőek bármelyik népszerű fényképmegosztó oldalra.

 

A készülékek nagy előnye, hogy könnyűek, és a 10x-es optikai zoomnak köszönhetően tökéletes eszközök portrék és tájfotók készítésében egyaránt. A beépített Optical SteadyShot-nak köszönhetően egyszerűen kiküszöbölhető a kéz bemozdulásából adódó életlenség, a videók pedig stabilak és elmosódásmentesek maradnak még rossz fényviszonyok között is. Az érintésvezérelt zoomnak és az önkioldónak köszönhetően a Smart Lens könnyen kezelhetővé teszi a fényképezést.



Hordtáska a Smart Lens kamerákhoz és a telefonokhoz egyaránt kiegészítő termékként választható.

 

A Sony Cyber-shot DSC-QX10 és DSC-QX100 külső kamerák 2013. szeptember végétől lesznek Európa-szerte elérhetők.