Védelem a leggyakrabban használt eszközökhöz a Kasperskytől

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 11. 13:16

A Kaspersky Lab legújabb, Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2014 biztonségi szoftvere a világ leggyakrabban használt eszközeihez nyújt védelmet. Így nem csak a Windows gépeket védi meg a támadásoktól, hanem az  Android készülékeket és Mac gépeket is.

Összetett védelem hordozható eszközök számára

 

A B2B International B2C Global Brand Tracker 2013 áprilisi felmérése szerint egy háztartásban átlagosan 4,5 internet kapcsolattal működő eszköz található. Amelynek köszönhetően a Kaspersky Lab szakmai csapata úgy alkotta meg a Kaspersky Lab legújabb Kaspersky Internet Security – Mulit-Device 2014 termékét, hogy egy aktiváló kóddal több eszköz egyszerű és biztonságos védelmét tegye lehetővé egy időben, hiszen minél több eszköz található egy háztartásban, annál nehezebb ezeket az eszközöket biztonságosan karbantartani és frissíteni. A Kaspersky Internet Security – Mulit-Device 2014 legmodernebb technológiája megkönnyíti a hordozható eszközök naprakész és biztonságos védelmét, valamint megvédi a felhasználók digitális identitását.

 

„A felhasználókat nem szabad arra kényszeríteni, hogy órákat töltsenek kutatással, beszerzéssel és telepítéssel, hogy minden készüléküket biztonságban tudják. A Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2014 legmodernebb technológiájának köszönhetően megkíméli a felhasználót a felesleges munkafolyamatoktól, hiszen egy aktiváló kóddal több eszközre egyszerűen és könnyen telepítheti a programot. Egy termék vásárlásával az egész család védelmét biztonságban tudhatja, az egyszerű telepítésnek köszönhetően” - mondta Alexander Erofeev, a Kaspersky Lab marketingért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

 

Android tablet és okostelefon védelem

 

Napjainkban a böngészésre a leggyakrabban használt eszköz az okostelefon, amelyeknek messze legnagyobb részén,  - a globális piacon eladott okostelefonok - 68 százalékán Android operációs rendszerrel fut, kiemelt támadási felületet biztosítva a kiberbűnözők számára. A Kaspersky Lab rendszeres kutatásai kimutatták, hogy 2012-ben több mint 35 000 egyedi rosszindulatú programot céloztak Android operációs rendszerre, amelynek mértéke hatszor nagyobb, mint a 2011-es eredmény. Továbbá az Android alapú eszközök mintegy 99 százalékát érte már támadás. Ez a nagy mértékű növekedés csak tovább folytatódott ezévben, mikor is már 48 000 egyedi rosszindulatú vírust azonosított a Kaspersky Lab szakmai csapata. Így tehát nem csoda, hogy nagy szükség van egy olyan megbízható vírusvédelemre, amely bármely Android alapú eszközt képes megvédeni.

 

Android alapú eszközök védelmének főbb jellemzői:

 

• Valós idejű védelmet nyújt a mobil kártevők ellen, beleértve az automatikusan letöltött programok ellenőrzését és védelmét is, megelőzve ezzel az illetéktelen és hamis applikációk letöltését.

 

 Védelmet biztosít a webes böngészés során, ezzel megakadályozva a rosszindulatú weboldalak megnyitását, valamint az adathalász hivatkozások letiltását a személyes adatok védelmében.

 

 A Kaspersky Security Network, integrációjával lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy naprakész információk birtokába jussanak a rosszindulatú vírusok számáról, fajtáiról, így perceken belül biztosítva a teljes körű biztonságot.

 

 Hívás és szöveges üzenetek szűrése, blokkolása, amelynek köszönhetően elkerülhető a kéretlen spam telefonhívások fogadása.

 

 Lopásgátló funkció minimalizálja az értékes adatok elvesztését eredményes lopás vagy elvesztés esetén. A Kaspersky Anti-Theft We Management segítségével a felhasználók távolról blokkolhatják az elvesztett vagy ellopott eszközt, valamint távolról törölhetik a mobil eszközök tárolt összes személyes adatot. A Mugshot funkció továbbá titokban fotókat tud készíteni az esetleges tolvajról, miközben a SIM Watch blokkolja az okotelefont, ha valaki időközben kicserélte a SIM kártyát. Ha a tabletet vagy az okostelefont szem elől vesztettük az Alarm funkció aktiválásával, hangjelzés segítségével jelzi az eszköz az új helyét.

 

Mac Védelem

 

Mivel folyamatosan növekszik a Mac számítógépek piaci részesedése, így a kiberbűnözők is egyre nagyobb figyelmet szentelnek ennek a platformnak is. Annak ellenére, hogy ez a felületet kevesebb támadás éri a kiberbűnözők által kreált adathalász oldalak száma egyre nagyobb mértéket ölt, amelynek segítségével ellophatják a felhasználók személyes adatait. A Kaspersky Lab Mac felhasználóknak szánt személyes védelme a legmagasabb szintű online biztonságot nyújta, a számítógép teljesítményének csökkenése nékül.

 

Mac védelem főbb jellemzői:

 

 Teljes védelmet nyújt minden rosszindulatú fenyegetés ellen, beleértve a Mac-specifikus vírusokat is.

 

 Valós idejű adatszolgáltatás a Kaspersky Security Network segítségével, amely biztosítja a folyamatos információt a felhasználók számára a gyorsan változó adathalász oldalakról.

 

 Fejlett Parental Control funkció, amelynek segítségével a gyermekek biztonságosan használhatják az internetet.

 

 Képernyőn megjelenő virtuális billentyűzet, amely extra védelmet biztosít a keyloggin vírusok ellen.

 

Windows PC Védelem

 

A Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2014 tartalmazza az új Kaspersky Internet Security 2014 és a Kaspersky Anti-Virus 2014 teljes körű technológiáját. A Kaspersky Lab díjnyertes technológiája a legszélesebb körben használt megoldás a PC felhasználók számára, amelynek köszönhetően biztonságosan böngészhetnek, online bankolhatnak, köszönhetően a Safe Money technológiának.

 

PC védelem főbb jellemzői:

 

• Továbbfejlesztett Safe Money technológia, amely proaktív védelmet nyújt a fontos online tranzakciók során.

 

• Új Anti-Blocker technológia, amely támadás esetén zárolja a számítógépet.

 

• Új Trusted Applications Mode, amely automatikusan blokkol minden olyan programot, amelyet még nem azonosítottak hozzáértő felhasználók, ezzel kivédve az esetleges vírus installációt.

 

• A ZETA Shield technology most először került a Kaspersky Lab fogyasztói termékébe, amely mélyreható vizsgálatokat indít a rejtett rosszindulatú kódok ellen.

 

• Az új,  továbbfejlesztett Automatic Exploit Prevention technológia megvédi a felhasználókat a rosszindulatú vírusoktól, amelyek kihasználják a biztonsági réseket a gyakran használt programok használata során, mint amilyen például a Java is.

 

• Továbbfejlesztett Parental Control technológia blokkolja a kifogásolható tartalmakat, valamint korlátozza az online töltött időt is. Továbbá szabályozza a gyermekek által megosztható információkat a közösségi oldalak felületein, mint amilyenek például a személyes adatok, hitelkártya számok, telefonszámok és otthoni címek.  

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09