Őszi IDF '2000

Széll Zoltán, 2000. augusztus 5. 08:51
Az Intel augusztus 22-24 között San Jose-ban tartja hardver és szoftverfejlesztők részére az őszi Intel Development Forum '2000 rendezvényt, amelyen új hardver és szoftver eszközöket mutatnak be, illetve a félig-meddig bejelentett mikroprocesszorok - Itanium, Pentium 4 - újabb részleteit tárják fel.
Az Intel a Fórum első napján - augusztus 22. - a már régóta várt 64 bites Itanium mikroprocesszor újabb részleteit fedi fel. Mike Fister alelnök és vezérigazgató (Intel Enterprise Platforms Group) egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Intel bemutatja a többször késleltetett és régóta várt első IA-64 chip (Itanium) negyedik negyedévi teljes felvonulási tervét. A chipgyártó óriás feltárja az IA-64 alapú rendszerek roadmapjét és bemutatják a már eddig elkészült alkalmazási szoftvereket. A processzorok újabb részletei mellett a résztvevők áttekintést kapnak az egyéb IA-64 építőblokkokról, chipkészletekről és rendszerekről. A Pentium 4 és Itanium processzorok roadmapjét és részleteit Albert Yu alelnök és vezérigazgató (Intel Architecture Group) mutatja be.

A fejlesztők információt kapnak a 64 bites roadmap további újdonságairól és a várható, az AMD-vel 2001-ben, a 64 bites fronton is kibontakozó csatáról.

Az október elején bevezetésre kerülő Pentium 4 és a kapcsolódó memóriamegoldások további részletei is napvilágot látnak.

A vezeték nélküli és vezetékes hálózatok területén is több újdonsággal szolgál az Intel. A vállalat bemutatja flash memória és StrongArm architektúra terveit, valamint a mobiltelefonokhoz kapcsolódó megoldásokat.

Pat Gelsinger alelnök a PC-kel kapcsolatos új megoldásokat mutatja be. Többek között bemutatja az első USB 2.0 rendszereket és perifériákat néhány még bevezetés előtt álló termékben, amelyek karácsony előtt kerülnek forgalomba. Több olyan terméket mutatnak be, amelyek a gyors USB portot tartalmazzák.

Az Intel feltárja az első DSP részleteit és az Infinibandhoz (egy új I/O szabány) fejlesztett építőblokkok technikai részleteit is.

A Palm Springsben februárban megtartott tavaszi rendezvényen 3000 fejlesztő vett részt, míg most San Jose-ban 5000 résztvevőt várnak.

Kulcsszavak: Intel konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09