Ismét pályázhatnak az Üzleti siker honlappal-díjra a vállalkozók

Az év weboldalát keresi a Budapest Bank

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 16. 09:45

Első pillantásra már szimpatikus, tudja mit akar, könnyű eligazodni rajta és kapcsolatot teremteni vele. Ez a mondat nem egy társkereső irodában hangzott el, hanem a Budapest Bank „Üzleti siker honlappal”-díj zsűrije vonta le a konklúziót a tavalyi pályázat során. A 2012-es nagy érdeklődést követően a bank idén is meghirdeti a díját, amelynek célja nem csak az, hogy elismerje a legjobb weboldalakat, hanem hogy azok megosztásával hozzájáruljon más cégek fejlesztéséhez, üzletélénkítéséhez is. 

A kisvállalkozások közel fele nem rendelkezik saját honlappal, pedig az internethasználók nagy többsége a neten keres elsőként terméket, szolgáltatást. Ám önmagában ez sem elég: a honlapnak olyan felépítéssel, tartalommal, eszközökkel kell rendelkeznie, amely a potenciális vevők számára vonzóvá teszik a céget és hatékonyan támogatja az értékesítést.


Nagyobb üzleti forgalmat generál például, ha interneten keresztül is megrendelhető a termék, ez jelenleg a honlappal rendelkező kisvállalkozások 32%-át jellemzi - holott igény van rá, az internetezők 90 %-a már rendelt terméket a neten keresztül.  De még kényelmesebb a vásárlás, ha online is fizethetünk a termékért, ezt egyelőre csak kevesen biztosítják: a webáruházzal rendelkező kis cégek egyötödénél érhető el az online bankkártyás fizetési mód.

A pályázatokat többek között ezen szempontok alapján értékeli majd a Budapest Bank képviselőiből és a témában jártas szakemberekből álló zsűri.

Geszti Péter, reklámszakember és az OKEGO ügynökség kreatív igazgatója, a zsűri tagja szerint: „A honlap valójában egy kirakat, egy kapu, amelynek elég vonzónak és logikusnak kell lennie ahhoz, hogy becsábítsa az embereket. Itt kezdődik a márka kommunikációja és maga az eladás. Ehhez képest sokan nem élnek az online és közösségi média lehetőségeivel, amelyek pedig igen költséghatékony megoldások.”

A pályázatokról döntő grémium tagja Csontos Zoltán is, a Netpincér.hu ügyvezetője, aki úgy gondolja: ahogy a tiszta udvar rendes házat feltételez, az igényesség is hitelesítheti a weboldalt. Ehhez hozzátartozik a jól hangzó internetcím, a jól megtervezett struktúra, a rendszeresen frissített tartalom és a megfelelő helyen és módon reklámozott oldal.

A Budapest Bank célja az üzletélénkítés
A Budapest Bank számos eszközzel támogatja a kisvállalkozások üzletélénkítését, amelynek elengedhetetlen része a jó honlap. Ezt felismerve a bank 2011-ben a Google-lel közösen elindította a Neten a Cégem kezdeményezést, amely többek közt a weboldal kialakításával, az online marketingeszközök kipróbálásával segítette a vállalkozókat. A program hasonló céllal Neten a Cégem Plusz néven újult meg 2013-ban.
Idén szeptembertől a bank Üzletélénkítő Programjával támogatja a kis cégeket: webfejlesztő partnere révén a meglevő vagy most számlát nyitó kisvállalati ügyfeleinek ingyenes honlapkészítést és annak egy évig díjmentes üzemeltetését kínálja, illetve szintén díjmentesen teszi elérhetővé a webshop kialakítását és üzemeltetését.

A pályázatról:
Az „Üzleti siker honlappal” díjra 2013. szeptember 16-tól (hétfő) október 6. (péntek) éjfélig lehet pályázni, a www.budapestbank.hu/honlapdij oldalon, ahol a pályázati feltételek részletei is olvashatók.
A bank két nyertest hirdet. Az egyik fődíjat a Budapest Bank vezetőiből és független szakértőkből ) álló zsűri választja ki ( tagjai a fent említetteken kívül Erdei Zsuzsa, a Budapest Bank mikro-üzletágának vezetője; Krisán László, a KA-VOSZ vezérigazgatója; Kékesi Zsuzsa, a HVG Online divízióvezetője és Koleszár Péter a Honlap.hu vezető tanácsadója). . A szakmai zsűri további 10 jelöltet választ, közülük kerül ki a közönségdíjas. E vállalkozások honlapjára a Budapest Bank oldalán (www.budapestbank.hu) októberben két héten át lehet szavazni. A nyeremény egy-egy Samsung ATIV TAB7 (táblagép és notebook egyben), emellett 100 000 forint értékű honlapelemzés a Honlap.hu-tól az általa kiválasztott cégnek. Az eredményhirdetésre 2013. novemberében kerül sor.
A tavalyi nyertesek megtekinthetők a www.budapestbank.hu/uzletisiker oldalon.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05