Cégátalakulás az ésszerű működés érdekében

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 18. 10:44

Keveset tudunk a gazdasági szervezetek átalakulásának lehetőségeiről, előnyeiről, pedig a cégek élete során felmerülhetnek szempontok, amikor a szervezeti forma megváltoztatása kedvezőbb gazdálkodási feltételeket eredményez. A Piac & Profit KKV- AKADÉMIA következő rendezvényén kiderül, hogy hogyan, mikor és milyen feltételekkel tudjuk a cégátalakulási formákat előnyösen, az üzleti terveink érdekében használni.

 

A nagy cégek kapcsán gyakran hallani fúziókról vagy éppen szétválásokról, kiválásokról, de a kisebb vállalkozások életében is eljöhet az a pillanat, amikor a cégforma már korlátozza az üzleti terv véghez vitelét. A leggyakoribb eset, amikor az eddig korlátlan felelősséget vállaló vállalkozó a továbbiakban nem szeretne teljes vagyonával felelni a cég kötelezettségeiért, és ezért biztonságosabb vállalkozási formát keres. A tőkebevonás szintén magával hozhatja a gazdasági társaság átalakulásának szükségszerűségét, valamint az is előfordulhat, hogy a mérethatékonyság érdekében két társaság a jövőben közösen szeretne megjelenni a piacon.

 

Vajon számukra mi a jó megoldás? Az összeolvadás, az egyesülés, esetleg a beolvadás? És mi történik az átalakulás kapcsán a követelésekkel, a hitelezőkkel? Mi az átalakulás menete, és mikor nem lehetséges az eljárás? Megannyi kérdés, amelyekre választ kaphat a KKV-AKADÉMIA második őszi rendezvényén. Gyakorlatias előadások és személyes konzultációk keretében ismerheti meg a különböző átalakulási formák előnyeit, adóvonzatát, költségeit, olyan szempontokat, amelyek alapvetően befolyásolhatják döntéseit.

 

A KKV-AKADÉMIA rendezvényei új szolgáltatással bővülnek. A részt vevő üzleti vállalkozásvezetőknek lehetőségük lesz egymással szervezett formában is megismerkedni, üzleti kapcsolatokat kötni. Az „Üzleti kézfogó” minden Piac & Profit-konferencián beépül a szakmai programba.

 

A rendezvényről részletesen itt olvashatnak és regisztrálhatnak. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09