Pozsony magyar vonatkozású helyszíneit feltérképező honlap indult

MTI Sajtóadatbank, 2013. szeptember 21. 08:20

Pozsony magyar vonatkozású helyszíneit, a városban működő magyar intézményeket, közösségi, kulturális és vendéglátóhelyeket térképezi fel a magyarpozsony.eu néven a napokban indult internetes honlap.

A honlap a Pozsonyi Magyar Intézet kezdeményezése alapján a Pozsonyi Kifli polgári társulás és egy pozsonyi magyar diákszervezet, a József Attila Ifjúsági Klub (JAIK), valamint a magyarországi Örökség tér Kft. szakmai partnersége és kivitelezése mellett jött létre. Az új felvidéki magyar weboldal megalkotóinak célja, hogy a honlap által segítséget nyújtsanak a Pozsonyban élő magyarok közösségi életének fejlesztéséhez, másrészt pedig áttekintést adjanak a város magyar vonzatú helyeiről a Pozsonyba érkezők számára.
 

"A honlap létrehozásával szerettünk volna hozzátenni valamit a magyar nyelvhasználat és a helyi magyar közösségi élet fejlesztéséhez" - mondta az MTI-nek Kollai István a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója. Rámutatott: a kezdeményezést az is indokolta, hogy Pozsonyban ma már egy mindössze 16 ezer főt számláló magyar közösség él, nem egy helyen és társadalmilag is töredezetten, ami nagyon megnehezíti a közösségi élet fejlődését.
 

"Ezek a helyi magyar mikroközösségek sok esetben nem is ismerik egymást és nem feltétlenül tudják azt sem, hol van például egy magyar órás vagy egy palacsintázó. Ebben is segítséget kíván nyújtani a honlap" - fejtette ki Kollai István.
 

A weboldal információs anyagának frissítését és bővítését jelenleg a Pozsonyi Kifli társulás tagjai végzik, elképzelésük szerint azonban a jövőben a fejlesztésbe egyre jelentősebb mértékben szeretnék bevonni a pozsonyi magyar fiatalokat és mindazokat, akik számára fontos, hogy ezen a módon is segítsék a helyi magyar közösség megmaradását, közösségi életének fejlődését.
 

"Szeretnénk a weboldalt a jövőben reklámbevételekből fenntartani, a távlati cél pedig az, hogy a honlap önfejlesztővé váljon, vagyis hogy arra az egyes új információkat annak látogatói is feltölthessék" - részletezte elképzeléseiket ifjabb Papp Sándor, a Pozsonyi Kifli társulás elnökségi tagja.

Kulcsszavak: onlineszolg média

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05