Tim Cook: A Microsoft másolja az Apple stratégiáját

Czipperer Dia, 2013. szeptember 20. 16:19

A Bloomberg Businessweek interjút készített az Apple vezérigazgatójával, Tim Cookkal, aki egyebek mellett a Nokia felvásárlásáról is kifejtette véleményét.

Cook az interjú során úgy fogalmazott, hogy mindenki próbálja átvenni az Apple stratégiáját, így természetesen a Microsoft is. Cook szerint maga a másolás is egyfajta dicséretként fogható fel.

 

Ez érdekes, hiszen az iPhone 5C megjelenése kapcsán a Microsoft fogalmazott hasonlóképpen Twitterbejegyzésében, ahol azt sérelmezi, hogy az olcsó iPhone dizájnja erősen hajaz a Lumia modellekre, bár ugyanakkor gúnyosan megjegyzik, hogy a legjobb módja a hízelgésnek az utánzás.

 

Akkor most ki utánoz kit? Talán nincs is a kérdésre igazán jó válasz, hiszen ma már sok gyártó a trendekre reagálva nagyon hasonló megoldásokat kínál, nem könnyű kitűnni a tömegből. Talán már az Apple sem tudja úgy fenntartani a korábbi egyediségét, vagy pedig a többi cég – látva a piaci túltelítettséget – robog az Apple nyomában: mindenki döntse el maga.

 

Mindenesetre Tim az innovációban hisz, és szerinte a Nokia vesztét az okozta, ahogy már nem volt innováció, amely szerinte alapvető ahhoz, hogy piacon maradhasson egy vállalat. És persze lépést tartani a trendekkel is alapvető, amely a Nokiának szoftveres fronton nem igazán sikerült.

 

Forrás: Techspot.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05