Amerikában a szöveges üzenetek hódítanak az ezüstkorosztálynál

Czipperer Dia, 2013. szeptember 27. 12:03

Egy új felmérés szerint a tengerentúli nagyszülők leginkább pötyögni szeretik a telefonjukat, hogy unokáikkal tartsák a kapcsolatot. 

A Statista felmérése mutat rá a generációk közötti különbségekre a mobiltelefon-használat terén. Míg a fiatalok számára természetes mondjuk egy videóchat, vagy egyéb virtuális kapcsolattartás, addig az idősebb korosztály inkább csak szöveges üzeneteket küld és fogad, a videóchatet mindössze 3%-uk használja.

 

Bár az idősebb, 65 év feletti korosztály jelentős elmaradásban van a fiatalabb korosztálytól, ha külön vizsgáljuk őket (lásd az ábrán), látszik, hogy a mobiltelefon-használat esetében az alapvető hívás funkció mellett a szöveges üzeneteket kedvelik leginkább. Bár, a fiatalok körében is még mindig ez tűnik a legnépszerűbb funkciónak, emellett számos más dologra is használják a ma már leginkább okoskészülékeket.

 

 

Érdekes látni az eredményeket, hogy akadnak néhányan az idősebbek közül, akik kíváncsiak, szeretnék megismerni az új, fiatalok által kedvelt lehetőségeket. A megkérdezettek 8%-a például szokott zenét hallgatni telefonján, és még ennél több azok száma (14%), akik valamilyen alkalmazást is letöltenek készülékükre. 19 %-uk pedig internetezni is szokott, többségük (17%) pedig e-mailt is küld telefonjáról.

 

Forrás: Mashable.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50