Laptopokat gyűjtenek rászoruló családoknak

Czipperer Dia, 2013. október 8. 16:36

Közös akciót indít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány és a Laptopszalon a Microsoft Magyarországgal karöltve. A cél, hogy rászoruló családoknak laptopokat gyűjtsenek.

 

Különféle szervezetek fogtak össze azért, hogy rászoruló családoknak segítsenek. Az egyhónapos kezdeményezés ideje alatt olyan használt, de még működőképes laptopokat szeretnének begyűjteni, melyeket később nemes célra felajánlhatnak. Olyan magánszemélyek jelentkezését várják, akik megválnának korábbi Windows XP-s laptopjuktól, és azt odaadnáka családoknak.

 

A készülékeket az átadás előtt kívül-belül ellenőrzik, hogy valóban működik-e, majd ezután a Microsoft szakemberi modernizálják őket, melynek köszönhetően a legújabb Windows 8 operációs rendszert telepítik fel a gépekre. Ezután az Ökumenikus Segélyszervezet eljuttatja az adományokat a megfelelő helyekre.

 

A kezdeményezéshez a Laptopszalon is csatlakozott, akik úgy érzik, fontos, hogy ezek az eszközök megfelelően ellenőrizen essenek át, hiszen hiába a jó szándékú adomány, ha azt később nem tudják használni a családok. A Microsoft célja pedig az, hogy a korszerűsítés által minél tovább tegyen jó szolgáltatot a családoknak az adott masina.

 

A Laptopszalon azzal köszöni meg a segítséget, hogy vásárlói kedvezményt ajánl fel azok számára, akik készüléket adományoztak.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05