Új beruházást valósít meg Magyarországon az Infineon

MTI Sajtóadatbank, 2013. október 9. 16:42

A nagyteljesítményű félvezetők gyártásával és fejlesztésével foglalkozó Infineon  vállalatcsoport 65,6 millió eurós beruházással fejleszti tevékenységét Cegléden; az ehhez egyedi kormánydöntés alapján nyújtandó támogatásról szóló szerződést Varga Mihály és Jörg Spiegel, az Infineon Technologies AG alelnöke szerdán írta alá Budapesten.

Az Infineon Technologies Cegléd Kft. a fejlesztéssel 533 új munkahelyet teremt. A nemzetgazdasági miniszter a szerződés aláírása előtt hangsúlyozta, hogy a beruházás az ágazatban elérhető legfejlettebb technológia bevezetését jelenti, és hozzájárul ahhoz, hogy a hazai ipari termelésben tovább emelkedjen a magas hozzáadott értékű termékek aránya, ami az export növekedését is maga után vonja.
 

Varga Mihály kiemelte, a kormány támogatja az olyan versenyképes, munkahelyteremtő vállalatok beruházásait, amelyek hozzájárulhatnak a magyar gazdaság teljesítményének növekedéséhez.
 

Az egyedi kormánydöntésen alapuló támogatási rendszerben jelenleg 44 befektetővel folynak tárgyalások - ismertette a miniszter. Pozitív befektetői döntés esetén a tervezett magyarországi beruházások nagysága elérheti az 1000 milliárd forintot, és közvetlenül több mint 19 ezer új munkahelyet teremthetnek.
 

Varga Mihály elmondta: Magyarország 2013-ra túllépett a recesszión, és növekedési pályára állt. A nemzetgazdasági miniszter szerint a következő években azt kell elérni, hogy a növekedés stabil alapokra épüljön, ezért kiemelkedően fontosak azok a beruházások, amelyek a legfejlettebb iparágakban történnek.
 

A Magyarországon 1989 óta jelenlévő Infineon innovatív technológiája, több mint 17 ezer szabadalma révén piacvezető az autó- és energetikai chipkártya, illetve félvezető piacokon - hangsúlyozta a miniszter.
 

Az Infineon Technologies Cegléd Kft. a beruházással, illetve a gyártás teljes felfutásával 2018-ig 1050-re bővíti a foglalkoztatottak számát.
 

Varga Mihály kiemelte: a vállalat figyelmet fordít arra is, hogy a magyar kis- és középvállalkozásokat bevonja a beszállítói körbe.
 

Jörg Spiegel, az Infineon Technologies AG alelnöke elmondta: a ceglédi telephely fejlesztéséhez kapcsolódva már a hatodik támogatási szerződést írják alá.
 

A magyarországi keretfeltételek stabilak, a politikai és a gazdasági partnerek, valamint a munkavállalók megbízhatóak, a ceglédi telephely felveszi a versenyt a társaság más országokban lévő leányvállalataival - közölte Jörg Spiegel.
 

Az Infineon Technologies AG világszerte 11 gyárban készíti termékeit, a tavalyi üzleti évben árbevétele mintegy 4 milliárd euró volt, munkavállalóinak száma meghaladja a 26 ezret - ismertette az alelnök.
 

A döntés-előkészítést, illetve a cég számára optimális támogatási csomag kialakítását a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) végezte.
 

Kerekes György, a HITA elnökhelyettese úgy fogalmazott: a hivatal által jelenleg kezelt mintegy 120 projekt közül ez az, ahol a cég a leghosszabb időtartamra vállal kötelezettséget. Az Infineon elkötelezettsége döntő érv lehet más nemzetközi nagyvállalatok számára is, hogy Magyarországon befektessenek.

Kulcsszavak: +céginfo Infineon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50