SUSE Cloud 2.0: új generációs felhőmegoldás nyílt alapokon

forrás: Prím Online, 2013. október 10. 08:26

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy általánosan elérhetővé vált a SUSE Cloud 2.0. Az OpenStack projektre épülő SUSE Cloud minden szükséges funkciót magában foglal a vegyes hypervisorokat tartalmazó privátfelhő-alapú környezetek kialakításához. A termék gyors telepítést és egyszerű kezelést tesz lehetővé, ezzel segítve a vállalatokat az üzleti eredményesség növelésében és az informatikai költségek csökkentésében.

Az IDC 2013 szeptemberi tanulmánya szerint a következő években a vállalatok IT-költésében eltolódik a hangsúly a hagyományos fizikai és virtuális architektúrákról a különféle felhőmegoldások felé, ezen belül pedig a privát felhőn lesz a legnagyobb fókusz. A szolgáltatásközpontú privát felhő egyedülálló lehetőséget biztosít az informatikai szakemberek számára arra, hogy növeljék részlegük hatékonyságát, konszolidálják a felügyeleti eszközöket és folyamatokat, továbbá rugalmasan kezeljék az üzleti kihívásokat.


„Azok a vállalatok, akik privát felhőt használnak, gyorsabban reagálhatnak a változó piaci igényekre, csökkenthetik költségeiket, és a nyilvános felhőhöz képest jóval nagyobb biztonságban tudhatják adataikat és szolgáltatásaikat. A privát felhők kialakításához használható eszközünk, a SUSE Cloud az OpenStack alapjaira épül, amely mögött kiterjedt iparági háttér és széles közösségi támogatás áll. Az OpenStack-alapú megoldások közül kiemelkedőnek számít a SUSE Cloud, elsősorban a SUSE húszéves szakmai tapasztalatának, valamint a kimagasló színvonalú, 24 órás támogatásának köszönhetően. A megoldás emellett képes együttműködni a vállalatok már meglévő infrastruktúrájával, és integrálható a SUSE nagyvállalati környezethez igazodó felügyeleti termékeivel” – foglalta össze az előnyöket Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.


A SUSE Cloud 2.0 fejlett felhőalapú technológiája az alábbi eszközökkel segíti elő a problémamentes telepítést és használatot a vállalati adatközpontokban:


·    Támogatja a vegyes hypervisorokat tartalmazó felhőalapú környezeteket, így a vállalatok képesek optimalizálni az informatikai szolgáltatások teljesítményét és a licencelési költségeket. A SUSE Cloud támogatja a KVM és a Xen hypervisor környezetet, és a 2.0 kiadás az első olyan OpenStack-disztribúció, amely teljes körűen támogatja a Microsoft Hyper-V környezetet is. A rendszer része a VMware ESXi integrációjának műszaki előzetese is.


·    Hatékonyabb telepítési folyamatot biztosít. A SUSE Cloud 2.0 és a nyílt forráskódú telepítési keretrendszer, a Crowbar legújabb kiadása közötti integráció a korábbinál még jobb méretezhetőséget tesz lehetővé, valamint megújult felhasználói felületet nyújt.


·    Az OpenStack Grizzly legújabb szolgáltatásait és javításait is tartalmazza. Az egyik újdonság, az OpenStack Block Storage tartós blokktárolást biztosít a virtuális gépek szintjén, míg a SUSE Cloud hálózati funkcióit kibővítő OpenStack Networking szolgáltatásként kínált hálózatkezelés révén tesz lehetővé méretezhető hálózatfelügyeletet.


·    A korábbinál is szorosabban integrált a SUSE Studio és SUSE Manager eszközökkel, amelyek segítségével egyszerűen létrehozhatók és kezelhetők a felhőalapú alkalmazások.


·    Partneri megoldások széles választéka segíti a privát felhők konfigurálását az egyedi informatikai infrastruktúrák követelményeihez igazodva. A SUSE Cloud 2.0 tartalmazza a Ceph és a Ceph Rados Gateway rendszerek műszaki előzetesét, így teljesen redundáns objektumtárolást garantál. A SUSE számos partnerrel, köztük a Coraid, EMC, Inktank és NetApp vállalatokkal működik együtt annak érdekében, hogy minőségi megoldásokat kínálhasson a SUSE Cloud felhasználói számára a virtuális gépek tartós tárolásához. A SUSE Cloud Networking további partnermegoldások, így a Cisco, a Midokura, az Open Vswitch, valamint VLAN-áthidaló megoldások képességeit is biztosítja az ügyfelek számára.

A SUSE Cloud 2.0 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.suse.com/products/suse-cloud/
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50