Igénybevételre tervezett munkállomás a Toshiba műhelyéből

forrás: Prím Online, 2013. október 10. 14:06

A Toshiba bejelentette Tecra W50 sorozatú munkaállomását, amelyet nagy számításigényű programokhoz fejlesztettek. A gép biztonságos munkát garantál, akár útközben is.

Kiváló teljesítmény, nagy sebesség

 

A Tecra W50 notebookokat a legújabb Intel Quad Core processzorokkal látták el, így kiválóan alkalmasak több, nagy számítási kapacitást igénylő alkalmazás egyidejű futtatására. A GDDR5 memóriával ellátott, beépített NVIDIA Quadro grafikus egység segítségével a képfeldolgozó szoftverek használata, animációk készítése vagy a videoszerkesztési feladatok is az átlagosnál lényegesen gyorsabban végezhetők el. Az SSD vagy hibrid meghajtók segítségével a notebook bekapcsolási folyamata rendkívül felgyorsul, így annak használata még kényelmesebbé válik az irodában és az irodán kívül is.

 

Adatátvitel kábelek használatával vagy anélkül

 

A számítógépen a csatlakozási lehetőségek széles választéka érhető el, így ez a 15,6 hüvelykes (39,6 cm) munkaállomás sokféle feladatra használható. A beépített Wi-Fi és Bluetooth 4.0 adapterek segítségével a fontos üzleti információkhoz bárhol hozzáférhetünk. A vezetékes adatátvitelt 5 USB port (melyek közül kettő USB 3.0 szabványú) és egy Gigabit LAN adapter segíti. Az elkészített prezentációnkat egy arra alkalmas, nagyméretű kijelzőn - akár az Intel Wireless Display technológia segítségével vagy a beépített DisplayPortra csatlakoztatva - is bemutathatjuk.

 

A beépített dokkolócsatlakozó és a külön megvásárolható dokkolóegység a legfontosabb eszközök használatát még egyszerűbbé teszik. Az asztali egységen további USB és monitor portok is rendelkezésre állnak, így a notebookhoz egy időben akár sok periféria (kijelzők, külső meghajtó, lapolvasó, nyomtató stb.) is illeszthető.

 

Biztonságos, megbízható működés

 

A laptop élettartamának meghosszabbítását és a felhasználó védelmét a Toshiba Easyguard megoldás fejlett biztonsági és csatlakozási funkciói segítik. A Tecra W50-et erős igénybevételre tervezték. Minden modellt a TÜV Rheinland Felgyorsított Élettartam Tesztjeinek (HALT) vetették alá. Az ellenőrzések során a notebook viselkedését vizsgálták maximum 76 cm magasságból történő leesés esetén, valamint azt is megfigyelték, mi történik, ha a cseppálló billentyűzetbe maximum 30 ml folyadékot öntenek. A Tecra W50 mindkét próbát kiállta.

 

Az adatvédelemtől kezdve a felhasználói jogok megfelelő beállításáig a Tecra W50 a biztonsági funkciók minden területén kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, így mind a vállalat informatikai osztályán dolgozó mérnökök, mind pedig a felhasználók érzékeny üzleti adataikat tökéletes biztonságban érezhetik. A merevlemezes meghajtó öntitkosító funkcióval (SED) is rendelkezik, mely a TPM modullal együtt védi a notebookon tárolt érzékeny adatokat - mindezt a teljesítmény csökkenése nélkül.

 

Az Intel Active Management Technológia (AMT) lehetővé teszi, hogy a vállalat informatikai osztályán dolgozó technikusok a laptop működését távolról is ellenőrizhessék, azon frissítéseket és javításokat hajtsanak végre. A számítógépbe való bejelentkezés az ujjlenyomat-olvasó segítségével rendkívül egyszerű. A biztonságot a külön megvásárolható chipkártya-olvasó használata tovább fokozza. 

 

Kiváló üzleti megoldás, magasabb szintű környezetvédelem

 

A Tecra W50 EPEAT Gold tanúsítvánnyal és ENERGY STAR minősítéssel is rendelkezik, így bizonyítottan kiváló energiahatékonyságú és környezetbarát. Az előre telepített Toshiba Eco segédprogram a minél kisebb energiafogyasztásban nyújt segítséget.

 

A Tecra W50 2013 negyedik negyedévében kerül az európai boltokba.

 

Toshiba Tecra W50 jellemzői:

 

·       15,6 hüvelykes (39,6 cm), tükröződésmentes, Full HD kijelző ledes háttérvilágítással

·       Operációs rendszer: Windows 7 Pro 64-bit / Windows 8 Pro 64-bit

·       Intel Quad Core i7 processzorok

·       NVIDIA Quadro dedikált grafikus egység, GDDR5 memória

·       Akár 512 GB SSD, hibrid meghajtók vagy 7.200 rpm sebességű HDD

·       4 memória bővítőhely, akár 4 x 8 GB DDR3L memória

·       Csatlakozási lehetőségek: 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0 USB Sleep-and-Charge funkcióval, 1 x eSATA/USB 2.0, Gigabit LAN, a/b/g/n WiFi, DisplayPort, VGA, Intel WiDi, Bluetooth 4.0

·       Biztonsági funkciók: Toshiba EasyGuard, önmagát titkosító meghajtó (SED), Trusted Platform Module (TPM), Intel Active Management Technology (AMT), chipkártya-olvasó

·       DVD super multi meghajtó

·       Szín: fekete

·       Dokkoló

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05