Az iPad szorította vissza a PC-ket?

Czipperer Dia, 2013. október 11. 13:36

Sokféle elméletet hallottunk már arra nézve, miért csökken drasztikus mértékben a PC-piac, most a Statista mutatott be egy felmérést, ami azt látszik igazolni, hogy az ipad megjelenése vezetett ide.

 

A felmérés azt látszik igazolni, hogy az iPad megjelenésével együtt a PC eladások csökkenni kezdtek. Az Apple 2010. április 3-án mutatta be táblagépét, amely az ábra szerint negatívan hatott a számítógép eladásokra.

  

Többféle magyarázat is létezik a drasztikus csökkenésre, például ott van a Windows 8 megjelenése, vagy a táblagépek általános elterjedése, amit a többen gondolnak. Ám lehet. Hogy az Apple-lel kezdődött a folyamat, sokan úgy vélik, ő élesztette újjá a táblagép ipart.

 

 

A globális PC szállítások már hat egymást követő egyedéve csökkenést mutatnak, legutóbb ennek mértéke már közelített a 9%-hoz (8,6).

 

Ennek oka az lehet, hogy a táblagépek egyre jobban kezdik kielégíteni a fogyasztók számítástechnikai igényeit, és mint kiderült, sok számítógép már nem a legkényelmesebb és költséghatékonyabb megoldás.

 

Forrás: Statista.com

Kulcsszavak: PC táblagép iPad felmérés

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50