Hazánkban az LG prémium kategóriás mobileszközei

Bemutatkozott a G2 és a G Pad 8.3

Czipperer Dia, 2013. október 17. 15:11

Az LG egyre jobban törekszik arra, hogy a készülékeit a felhasználói igényekhez igazítsa. A G széria hazánkban is bemutatott legújabb modelljei pont ezt a koncepciót tükrözik, vagyis a „Learning from You” felhasználó-központú tervezési filozófiát. A sajtóeseményen közelebbről is megismerhettük a G2 okostelefont és a G Pad 8.3 tabletet.

A felhasználókhoz igazítva

 

A hazai bemutatón is olyannyira tükröződött a felhasználó-központú filozófia, hogy arról is szavazhattunk, melyek a legjobb funkciók. A három legjobb a KnockOn, vagyis a dupla koppintás feloldás és lezárás, az optikai képstabilizátor (OIS) és a hátoldali gombok (Rear Key) lettek.

 

Mindezeket a funkciókat és a továbbiak kialakítását – melyekből akad jó néhány – a fogyasztók körében végzett kutatásra alapozták, amely a mobilhasználati szokásokat vizsgálta, innen merítettek az innovatív megoldásokhoz.

 

A nagy kijelző a menő

 

Az LG sem hagyhatja figyelmen kívül az egyre népszerűbb trendet, a nagykijelzős mobilok térhódítását. Ám mindezt ötvözte azzal, hogy a készülék mégse legyen hatalmas, kényelmesen elférjen a kézben. Ezt úgy oldották meg, hogy nagyjából akkora a telefon, mint egy 4,7 hüvelykes képátlójú modell, annak ellenére, hogy 5,2 hüvelykes Full HD a kijelző mérete. Vagyis mindössze néhány milliméteres (2,65 mm) a pereme, majdnem széltől-szélig megjelenítővel rendelkezik.

 

 

Mindezt úgy lehetett kivitelezni, hogy a gombok a készülék hátoldalára költöztek (Rear Key névre hallgatva), melynek más praktikus oka is volt. A mai versenyhelyzet rákényszeríti a gyártókat, hogy egyedi, formabontó megoldásokkal rukkoljanak elő. Az LG kivitelezése pont ilyen, melyet még tetőz az, hogy ezzel teret nyerünk a kijelző előnyére, és nem a felhasználói élmény rovására.

 

 

 

 

Felszereltség

 

Mindkét modellben Qualcomm Snapdragon processzor dolgozik, a G2-ben egy négymagos, 2,26 GHz órajelű 800-as, a G Pad 8.3-ban pedig négymagos, 1,7 GHz-es 600-as.

 

A kijelzőmérethez visszatérve, a táblagépet 8 hüvelykes megjelenítővel szerelték fel, így még mindig tartható kézben. Ez az első olyan tablet, amely ebben a méretben Full HD képminőséget garantál a felhasználóknak.

 

 

A rendelkezésre állás tekintetében a G2 a 3000 mAh-es aksiban akár 2 napig is bírja a strapát, a G Pap 8.3 pedig a 4600 mAh-essel pedig 3-4 napig is kitart. Mindkét modell fedélzetén Android 4.2.2 Jelly Bean teljesít szolgálatot.

 

 

Funkciók széles tárháza

 

Mindkét készülék számos hasznos funkciót tartogat a felhasználóknak, melyek közül az eddig még nem említettektől a Guest Mode egy igazán hasznos újdonság, amely lehetővé teszi a telefon tulajdonosa számára, hogy – akárcsak egy PC esetében – különböző felhasználói fiókokat állítsuk be adott jogosultságokkal. A telefon feloldásánál dönthetjük el, melyik felhasználóként szeretnénk használni a telefont. Ez a szülők számára lehet hasznos, akik így bátran, gyermekeik számára is odaadhatják a telefont egy-egy fénykép erejéig vagy távirányítónak.

 

Ugyanis akár erre is használhatjuk a csúcskategóriás okosmobilt és a táblagépet is (QuickRemote) az infraportnak köszönhetően: a készülékek listája igen széles, de taníthatjuk is az eszközt. Így valamennyi távirányítónkat helyettesíthetjük egy eszközzel.

 

 

Sok olyan adottságot is ötvöz a telefon, melyeket más modellekből már ismerhetünk. A KnockOn is ismerős lehet, vagy egy adott objektum eltávolítása, vagy éppen a szépséghibák javítása. Ám a különbség az, hogy mindezt egy modellben találjuk meg, sőt, egyből kettőben, hiszen a G2-ben jelen lévő funkciók nagy része a táblagépen is megtalálható, a többi adottságtól függően csak egyikben-másikban. A fukcuókról bővebbben az LG oldalán tájékozódhattok.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50