Modellezés kicsit másképp – Leopoly

forrás: Prím Online, 2013. október 19. 14:08

A Leonar3Do International a közelmúltban kifejlesztette az első, böngészőalapú, közösségi digitális 3D modellező ingyenes alkalmazását, a Leopoly-t, ezzel szakítva az eddig elterjedt modellezési szokásokkal.

A Leopolyról korábban már beszámoltunk, amikor is egy játék keretében lehetett ismerkedni a programmal. A szoftver fejlesztésénél az alapkoncepció az úgynevezett "evolúciós modellezés", és a lehető legkönnyebb kezelhetőség volt. Minden, felhasználók által alkotott és elmentett 3D objektumok, az összes felhasználó számára elérhető és továbbalakítható.

 

A modellek visszakövethetőek az egyes elmentett stádiumok szerint, így a kezdő gömb alakzatig az összes verzió fejleszthető. Ennek eredményeképpen, hosszútávon a közösség azokat a modelleket fejleszti, amikben lát további potenciált, és azokat veti el, amiket nem érdemes kiegészíteni/kijavítani.

 

 

A Leopoly további nagy érdekessége, hogy natív 3D monitorokon a böngészőben futó program 3D-re kapcsolható. A mozikból jól ismert egyszerű passzív 3D papírszemüveg egyből térben jeleníti meg számunkra az objektumunkat. Továbbá büszkén állíthatjuk, hogy világelsőként, renderelési idő nélkül, tetszőlegesen formálhatjuk és színezhetjük az alkotásainkat.

 

Mindezek tetejében, az objektumok nyomtathatók 3D-ben, akár az oldalba integrált három különböző nyomtató cég szolgáltatásának segítségével. Ezzel további célunk, hogy egy hatékony és egyszerű eszközt biztosítsunk az átlagfelhasználóknak a 3D nyomtatáshoz.

 

Végezetül legfrissebb fejlesztési hírünkkel szeretnék szolgálni: Leap Motion és a Leopoly összeillesztése a napokban vált valóra! Ezzel a fejlesztéssel, a Leap Motion felhasználók, gyakorlatilag ingyenesen, online képesek 3D-ben modellezni szabad kézzel is! 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50