A Telekom a készpénztermelő képesség javítására összpontosít

MTI Sajtóadatbank, 2013. november 7. 14:36

Éves szinten továbbra is bevételnövekedéssel és az EBITDA 9-12 százalék közötti - a sáv alsó széléhez közelebbi - csökkenésével számol a Magyar Telekom, emellett a vállalat a készpénztermelő képességének javítására koncentrál - mondta Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes a vállalat harmadik negyedéves eredményeit ismertető sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A harmadik negyedévet befolyásoló események közül pozitívumként kiemelte, hogy a törvényhozás elfogadta azt a szabálymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy az energiapiacon az alternatív szolgáltatók, így a Magyar Telekom is azonos feltételekkel tudjon működni.
 

Az energiaszolgáltatásból származó bevételek továbbra is nagymértékben hozzájárulnak a Telekom bevételnövekedéséhez, bár a harmadik negyedévben visszafogott volt az értékesítés, a társaság ugyanis a szabályozói környezet változása - a rezsicsökkentések miatt - óvatosan kezelte ezt a piacot. Szabó János ugyanakkor kijelentette, hogy a vállalat továbbra is folytatni kívánja ezt a szolgáltatást, és továbbra is  kedvező feltételekkel nyújtja ügyfeleinek az energiát.
 

A várható frekvenciatenderrel kapcsolatban úgy vélte, hogy az idei negyedik negyedévben vagy a jövő év elején megtörténhet a kiírás, és a tavaszi választások előtt mindenképpen lezajlik az értékesítés. Hozzátette, hogy a tender feltételei továbbra sem ismertek, a jövő évi költségvetési törvény alapján annyi tudható, hogy a kormány 120-150 milliárd forint közötti bevételt vár a szabad frekvenciák értékesítéséből.
 

Az újabb frekvenciákra költött pénz a Magyar Telekom osztalékát is befolyásolhatja, így a tender lezajlása után lehet majd az osztalék konkrétabb mértékét látni - mondta Szabó János.

Kulcsszavak: +céginfo Magyar Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50