Tudomány és technológia játékos módon

Mikroelektronikai "játszóház" és robotépítés a Design Terminálban

MTI Sajtóadatbank, 2013. november 10. 11:48

Különféle startupok mutatkoznak be a Design Terminálban, ahol robotépítésselá 3D-s nyomtatással és mikroelektronikai "játszóházzal" várják a gyerekeket november 14. és 17. között a Startra kész Magyarország! programja, amely a fiatalabb korosztály tagjainak kívánja játékos formában bemutatni a tudomány és technológia újdonságait.

A foglalkozáson két nagysikerű amerikai programmal ismerkedhetnek meg a látogatók: a NASA kutatóközpontjában született Hackidemia és a Stanford egyetem Design Intézetének City X interaktív programjai lehetővé teszik, hogy a gyerekek a tudományról és technológiáról játékos módon tanuljanak.

 

A Hackidemia program egyes moduljai olyan új technikákat járnak körbe, mint a 3D technológia, a robottechnológia, a víz és a levegő szennyezettségének, szűrésének állandó kérdésköre. Ezeken az interaktív foglalkozásokon a 8-14 évesek műhelyfoglalkozásokon webkamerákból készíthetnek mikroszkópokat, kipróbálhatják, hogyan lehet olyan hatalmas világító léggömböket készíteni, amelyek a környező levegő minőségére reagálnak, de építhetnek "robotbarátot" vagy akkumulátort, természetes táptalaj és baktériumok felhasználásával.

 

A City X Project egy olyan oktatási program, amely lehetővé teszi, hogy a világ különböző pontján élő gyerekek együtt hozhassák létre saját jövőképüket. A program kerettörténete szerint emberek, egy Földhöz hasonló, idegen bolygón szálltak le, amelynek fővárosából, City X-ből nagy nehézségek árán egy térképet jutattak vissza hazájukba, hogy az ott lévő fiatal tervezők csapata segítsen a városrendezési feladatok ellátásában.

 

A gyerekek a programban, rajzolás, gyurmázás, a 3D-s tervezés és 3D-s nyomtatás segítségével egy saját elképzelt várost építhetnek fel, és megoldást kereshetnek saját környezetükben tapasztalt problémákra. Ezekből a várostervekből tanulságos képzeletbeli jövőkép rajzolódik ki, amelyet egy különleges installációval mutatnak be a Design Terminálban.

 

A programok időpontjáról az intézmény Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05