A Vodafone 10 százalékos piaci részesedést remél

MTI Sajtóadatbank, 2000. augusztus 11. 11:10
A Vodafone Távközlési Rt.-nek június végén már több mint százezer előfizetője volt, és az év végére a magyar mobilfelhasználók 10 százalékát, azaz körülbelül 200 ezer előfizetőt akar ügyfelének tudni.
Vitai Attila, a társaság vezérigazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, véleménye szerint a három magyarországi GSM-szolgáltató ügyfeleinek száma az év végére megközelítheti a 3 milliót. A cél továbbra is a tízszázalékos piaci részesedés elérése lesz, ami ennek alapján akár 300 ezer mobilfelhasználót is jelenthet év végére.

A vezérigazgató elmondta: hálózati lefedettségük 2000 végére országosan 75 százalékos lesz. A teljes lefedettséget 2001 nyarára akarják elérni.

A Magyarországon jelenleg 500 főt foglalkoztató társaság csaknem 1 milliárd dollárt fektet be a profitábilis működés eléréséig. Remélik, hogy 4-5 év alatt jövedelmezővé válik a társaság - tájékoztatott Németh Attila kereskedelmi és marketingigazgató.

Vitai Attila elmondta azt is, hogy az előfizetőket elsősorban a szolgáltatások magas színvonalával akarják megnyerni, az egyre élesedő árversenyben nem kívánnak részt venni.

A Vodafone-nál is tapasztalják azt a világszerte jelentkező tendenciát, hogy előnyben részesítik az ügyfelek a kártyás előfizetési módot a hagyományossal szemben. Jelenleg a Vodafone előfizetőinek több mint 65 százaléka a kártyás előfizetési módot választja - tudatta a vezérigazgató.

A cég számára mindkét termék fontos, a hagyományos előfizetésnél a hosszú tervezhetőségből, a kártyásnál a költséghatékonyságból származik előnye a Vodafone-nak - mondta Vitai Attila.

Hozzátette: vélhetően szeptembertől új és komplex WAP-szolgáltatással bővül kínálatuk.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09