Változnak a YouTube kommentek

Czipperer Dia, 2013. november 20. 14:21

A YouTube-on változások lépnek életbe, méghozzá olyan jellegűek, amelyek a hozzászólásokat érintik. A YouTube szerint az idegenek véleményére nem kell adni, amelynek a kommentek kapcsán nyomatékot is ad.

A videómegosztó oldalt üzemeltető Google változtat a YouTube hozzászólási feltételein. Eddig csak az volt a követelmény, hogy a felhasználók legyenek bejelentkezve saját YouTube-csatornájukba, és úgy kommentelhettek. Ez már azonban nem lesz elég, ugyanis regisztrálni kell a Google+-on is, mielőtt megosztják gondolataikat.

 

Korábban is szó volt már erről a lépésről, valamint arról is, hogy mindez nem lesz választható, mindenki Google+-on keresztül kommentelhet majd a YouTube-on. Így kötelező lesz vállalni valamilyen arcot, amellyel javulhat a minőség, csökkenhetnek az igazán durva kommentek.

 

Már szerveztek petíciót a lépés ellen, ahol amellett kampányolnak, hogy a Google vesse el ezt a megoldást. A petíciót már több mint 200 ezren aláírták. Sokak szerint etikátlan a felhasználókat az anonimitás elhagyására kényszeríteni.

 

 

Nem a YouTube az első ezen a téren, augusztusban a Huffington Post jelentette be, hogy többé nem fogadja el az anonim felhasználóktól származó hozzászólásokat, szeptemberben a Popular Science pedig egyenes letiltotta a hozzászólási lehetőséget, a trollokra hivatkozva.

 

Természetesen ez még mindig nem zárja el az utat attól, hogy valaki hamis profil hozzon létre egy fiktív e-mail címmel, és máris folytathatja, ahol korábban abbahagyta.

 

Forrás: BBC.co.uk

Kulcsszavak: YouTube kommentár Google+

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09