Okostelefon Akadémia: Fókuszban a keresés

forrás: Prím Online, 2013. november 26. 09:03

Mi mindent ad nekünk az internetes keresés? Tényleg a kezünkbe tette az egész világot, vagy belefulladunk az információáradatba? Mit ér a lexikális tudás a jövőben? Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a keresési lehetőségekből?  A Telenor legújabb Okostelefon Akadémiáján szakértők, kutatók és fejlesztők járják körül, hogy miként változtatja meg mindennapi életünket a keresés.

A Telenor ismét várja az okostelefonok szerelmeseit november 27-én a VAM Design Centerben megrendezendő Okostelefon Akadémián. Az esemény fő témája a keresés, amelyről ismét számos érdekes előadás és program révén adnak aktuális képet a szervezők.



Előadások:
 

  • ·         Jóföldi Endre, a Precognox ügyvezetője, a kereses.blog.hu szerzője az okostelefonok révén kiemelkedő jelentőséget kapó kontextus alapú keresést mutatja be – „miért kaphatunk más találatot a hamburger szóra mobilon és asztali gépen?”
  •  
  • ·         Pintér Róbert, az eNet mobil kutatások vezetője az okostelefonok kínálta lehetőségek és a piackutatás összefüggését taglalja.
  •  
  • ·         Dencs Gábor a Firefox OS innovatív kereső funkcióját, az adaptív app-keresést mutatja be.
  •  
  • ·         Dojcsák Dániel, a HWSW újságírója a Google keresőmotorjának fejlődéstörténetéről beszél, érintve a kép- és hangalapú keresést és a közösségi funkciók hatását a keresésre.
  •  
  • ·         Berényi Konrád, az onlinemarketing.blog.hu szerzője újszerű módszereket mutat be, hogy legfőbb digitális társunk, az okostelefon milyen megoldásokat kínál a társkeresés terén.
  •  
  • ·         Németh Barbara, az UNICEF munkatársa a HelpAPP nevű okostelefon alkalmazást mutatja be, amellyel az erőszak és a bántalmazás áldozataivá vált gyermekeknek nem kell többé kutatniuk a megoldás után, hiszen az ott lapulhat a zsebükben.
  •  
  • ·         Karáth Balázs, a FindDroid fejlesztője bemutatja, hogyan kereshetjük meg elveszett okostelefonunkat.
  •  
  • ·         Várnagy Priszcilla, a Be-novative alapítója „Hogyan keres egy startup” előadásában megosztja, mit tehet egy startup, ha megvan a jó ötlet és már csak a befektető hiányzik.


Az előadások mellett természetesen a legnagyobb eszközgyártók újdonságai is megtekinthetők lesznek az eseményen. Biztosan ott lesznek az Alcatel, az Asus, a Huawei, az LG, a Nokia, a Microsoft, a Samsung és a ZTE legérdekesebb készülékei és képviselői, az Expo teremben hazai fejlesztők témához kapcsolódó applikációi láthatók, illetve a Firefox sarokban az új mobilplatform nagykövetei a Firefox OS bemutatása mellett várják az érdeklődők kérdéseit, véleményét.

Fentieken túl egyéb szórakoztató programokkal is készülnek a szervezők. A színpadon önként jelentkezők csaphatnak össze egy keresőverseny keretében, ahol bebizonyíthatják, kinek az ujja fürgébb és elméje pallérozottabb, ha egy összetett kérdésre kell gyorsan helyes választ találni okostelefon segítségével. Az est folyamán pedig még QR kódos rejtvényfejtő játék és Okostombola is lesz.

A rendezvény ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. Részletek az esemény Facebook oldalán találhatók: https://www.facebook.com/events/568377676571306/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50