A G Data álláfoglalása az NSA-botrány kapcsán

forrás: Prím Online, 2013. november 26. 14:23

A G Data független vírusirtó az NSA- botránnyal kapcsolaban úgy véli, hogy az európai döntéshozóknak mérlegelniük kell, amikor biztonsági megoldásokat választanak, hiszen több amerikai biztonsági cég, közöttük tűzfalak és vírusirtó szoftverek gyártói is érintettek az eset kapcsán.

 

A G Data, vírusirtógyártó több mint 28 éve őrzi függetlenségét, és többek között Németországban is a legnépszerűbb biztonsági megoldások egyike. A vállalat még 2011-ben világossá tette álláspontját, mely szerint nem működik együtt semmilyen amerikai vagy európai biztonsági szervezettel, így többek között az NSA-val és a CIA-val sem.

                                                      

„Az informatikai biztonsági megoldásoknak hatékony védelmet kell nyújtaniuk minden kockázat ellen. Nem különböztethetjük meg a kártevőket aszerint, hogy azok bűnözőktől vagy kormányzati ügynökségektől származnak” ‒ nyilatkozta az eseményekkel kapcsolatban Frank Heisler, a G Data Software AG igazgatója.

 

A G Data Németországban fejleszti biztonsági szoftvereit, és termékei megfelelnek a szigorú német szövetségi adatvédelmi törvény (BDSG) rendelkezéseinek, amelyek többek közt megtiltják a személyes adatok előzetes engedély nélküli összegyűjtését és felhasználását is.

 

A német TeleTrust ipari szövetség még 2011-ben felállította az „IT Security made in Germany” (ITSMIG) nevű munkacsoportot, amely azt a feladatot tűzte ki, hogy meghatározza a biztonságos és megbízható biztonsági megoldások jellemzőit. Az összes ITSMIG-tagnak, beleértve a G Data vállalatot is, öt kritériumnak kell megfelelnie, hogy kiérdemeljék a védjegyet. Ezek közül a legfontosabb, hogy termékeik nem tartalmazhatnak semmilyen rejtett hozzáférési pontot, vagy közismertebb nevén hátsó ajtót.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09