Hátrányos helyzetű gyermekek oktatását segíti az SAP

forrás: Prím Online, 2013. december 2. 13:21

Az SAP hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok oktatását felvállaló kezdeményezésére, az SAP-CSR Hungary esélypályázatra 131 pályázati anyag érkezett az ország számos területéről. Ezekből a szoftvercég a tíz legjobbat támogatta pénzügyileg, összesen 8, 4 millió forint értékben.

 

Kiderült, kik a befutók az SAP-CSR HUNGARY esélypályázatán. A győztes pályázatok közös pontja, hogy működő, eredményes programok további fenntartását segítik, hozzájárulva a későbbi foglalkoztatáshoz, a világban fellelhető lehetőségek felfedezéséhez.

 

Ilyen például az Aranykezek Egészségnevelő Közhasznú Egyesület, mely hátrányos helyzetű, fogyatékkal (pl. csökkent látóképesség) élő fiatalokat képez masszőrnek, vagy az Együtt Veled Alapítvány, mely autista gyermekek oktatását segíti. A nyertesek között található a zeneileg tehetséges, szegényebb sorsúak számára intenzív bentlakásos képzést biztosító Snétberger Zenei Tehetség Kiemelten Közhasznú Alapítvány is. A foglalkozásként űzhető mezőgazdasági, kertészkedési munkára képző PAX Vobis, és Családotthon a Gyermekekért alapítványokat szintén a legjobb anyagok között értékelte a bíráló bizottság, átlagban közel 1 millió forinttal.

 

A támogatott programok 440 gyermek jövőjét segítik. A támogatást nyert szervezetek: Aranykezek Egészségnevelő Közhasznú Egyesület, Aranykapu Alapítvány, Családotthon a Gyermekekért Alapítvány, Együtt Veled Alapítvány, Pax Vobis Alapítvány, Premontrei Női Kanonokrend Szent Norbert Karitatív Alapítvány, Snétberger Zenei Tehetség Kiemelten Közhasznú Alapítvány, Szivárvány Autizmus Egyesület-GEMMA Központ, Széphalom Alapítvány, SzenyoRita Közhasznú Egyesület. Az átutalt pályázati pénzek felhasználását, eredményességét a kiírók ellenőrizni fogják.

 

Társadalmi felelősségvállalása jegyében a szoftvercég több éve folytat akciókat. 2011-ben példaértékű CSR gyakorlat címmel tüntették ki az SAP-t, elismerve az integrált, és meghatározott stratégia mentén megvalósult programját, mely az érdekcsoportok bevonásával történt, ellenőrzéssel, és visszacsatolással.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05