Már PC-kasszák is rendelhetők a NAV weboldaláról

forrás: Prím Online, 2013. december 3. 17:21

A NAV weboldalán megrendelhetők a PC-s pénztárgépek is mostantól. A kereskedelmi hálózatokban, nagyobb üzletekben főleg ilyen kasszák üzemelnek. A nagykasszák piacán sok a kérdőjel, egyelőre csak a december 31-i átállási határidő irányadó. Piaci információk szerint a kereskedők, üzletláncok felkészültsége nagyon eltérő.

Kidolgozták annak feltételeit, hogy a PC-s pénztárgépek is felkerüljenek abba a hivatali adatbázisba, amelyből a kereskedők közvetlenül a NAV-tól rendelhetik meg új, online adatkapcsolatra képes kasszáikat – mondta a Laurel Kft. ügyvezetője. Szabó Ervin hozzátette, a forgalmazóknak meg kell határozni az általuk szállítandó mennyiséget és a szállítási határidőt.


A PC-s kasszacsere folyamatában sok a bizonytalanság. Az új, november 15-én életbe lépett rendelet sem egyértelmű abból a szempontból, mikor kell megrendelni, szállítani, üzembe helyezni a kasszákat. Jelenleg az a helyzet, hogy december 31-ig nyugodtan használhatók a régi kasszák, ám január 1-től már csak online pénztárgép működhet. A piaci szereplők közül van, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy elkészüljön december 31-ig, mások kivárnak, arra számítva, hogy mégis eltolják az átállás végső határidejét.


Az ügyvezető felhívta a figyelmet, hogy várhatóan csak akkor lehet elkerülni a büntetést, ha a kereskedő bizonyítja, mindent megtett az átállás érdekében. Ebbe beletartozik az is, hogy megfelelő forgalmazó és AEE-gyártó partnert választott-e, illetve meggyőződött-e arról, hogy az adott cégek megfelelő referenciákkal, szakmai tapasztalattal rendelkeznek-e. Aki időközben rájött, mégsem tud teljesíteni a kiválasztott cég, most még válthat, vannak megoldások a piacon.


A nagykasszás hálózatoknál a csere lényegesen bonyolultabb, mint a kiskasszáknál volt. A műszaki átállás is hosszabb időt vesz igénybe, ráadásul a kezelőket, boltvezetőket ki kell képezni az új eszközök használatára.


A döntés során figyelembe kell venni a meglévő kassza állapotát. Az is elképzelhető, hogy elegendő egy AEE-vel egybeépített adóügyi nyomtatót cserélni és illeszteni a kasszaszoftverhez az átállás során, míg más esetben a komplett pénztárgépet cserélni kell – mutatott rá a szakértő.
 

Kulcsszavak: NAV pénztárgép

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50