Hat magyar cég a Deloitte régiós Technology Fast 500 rangsorában

A listát a szoftverfejlesztők uralják

forrás: Prím Online, 2013. december 4. 12:55

Idén hat magyar cég került fel a Deloitte globális technológia, média és telekommunikáció (TMT) iparági csoportja által összeállított Technology Fast 500 listára, amely az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió vállalatait rangsorolja. A legjobb magyar cég a 137. helyezett Játéknet.hu Kft. lett, a lista abszolút első helyét pedig ezúttal is egy francia cég, a digitális mozitechnológiával foglalkozó YMagis szerezte meg.

A Deloitte által évente összeállított Technology Fast 500 rangsor immár tizenharmadik alkalommal veszi számba a leggyorsabban növekvő állami, illetve magánkézben lévő technológiai, média- és telekommunikációs, valamint élettudományokkal és tiszta technológiákkal foglalkozó cégeket. Az EMEA térség 24 országában működő vállalatokat a megelőző ötéves időszak alatt elért százalékos árbevétel-növekedés alapján rangsorolják minden évben. Az idei Fast 500 rangsorban szereplő cégek átlagos árbevétel-növekedése 1403% volt, ami némi csökkenést mutat a 2012-es 1549%-os növekedési rátához képest. A megmérettetésre idén több mint 1000 cég jelentkezett.


Verbó Zoltán a Fast 500 program magyarországi vezetője elmondta: a Deloitte Technology Fast 500 EMEA program a régió legobjektívebb iparági sorrendje a technológiai ágazatban. A listára Magyarországról idén hat cég tudott felkerülni, ami a tavalyi évhez képest is előrelépésnek számít. A versenyben a Játéknet.hu Kft. végzett a legelőkelőbb helyen a magyar indulók közül (137.), de az ötszázas listán hazánkat képviseli még a Kilgray Fordítástechnológiai Kft. (178.), a Dolphio Consulting Kft. (190.), a Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt. (273.), a Kishonti Kft. (308.) és az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft. (395.).

 

Az ötszázas lista élén a digitális mozitechnológiával foglalkozó francia YMagis végzett, öt év alatt több mint 59096%-os növekedést elérve. Az idei a negyedik egymást követő év, amikor a francia cégek tarolnak, hiszen 86 francia vállalkozás ért el helyezést a rangsorban. Ebben a tekintetben az Egyesült Királyság végzett a második helyen 71 vállalkozással, a harmadik helyezett Svédországot pedig 52 cég képviselte.

 

Az első tíz helyezett

 

Franciaország és Izrael kiemelkedően jól szerepelt a listán, előbbi két, utóbbi pedig három vállalattal képviselteti magát a legjobb 10-ben.

 


Földrajzi piacokat érintő tendenciák

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Franciaország adja a legtöbb céget a rangsorban, összesen 86 francia vállalkozás szerepel a listán.

 

 

Iparági tendenciák

 

Az idei Fast 500 rangsor teljes mezőnyének 43%-át a szoftveripar képviselői adják, míg az iparágak közötti versenyben második helyen az internetes szektor áll 22%-kal. Őket követi a telekommunikáció és a hálózatépítés (15%), a félvezető- és alkatrészgyártás, valamint az elektronikai ipar (7%), a biotechnológia, a gyógyszergyártás és az orvosi eszközök gyártása (5%), a zöld technológia (3%), a média és a szórakoztatóipar (3%), valamint a számítógép- és perifériagyártás (2%).

 

 

A teljes lista, valamint a Deloitte Technology Fast 500 programjának részletei a weboldalon tekinthetők meg.


 

Kulcsszavak: Deloitte Fast 50

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05