Piacra dobták a világelső, dupla kijelzős orosz okostelefont

MTI Sajtóadatbank, 2013. december 5. 08:49

A világon először Oroszországban kifejlesztett dupla képernyős okostelefont szerdán kezdték árulni; a készülék, a YotaPhone, a Yota Devices nevű orosz cég terméke, a világbemutatót pedig Moszkvában tartották.

Szergej Csemezov, a Rosztyeh orosz állami cég vezetője elmondta, hogy az okostelefon száz százalékosan orosz fejlesztés, bár azt egyelőre Szingapúrban szerelik össze külföldi alkatrészekből. A készülék öt, egyenként külön levédett orosz műszaki találmányból áll össze és nincs  hozzá hasonló a világban.
 

A dupla kijelzős okostelefont először Oroszországban kezdték árusítani, de csak megrendelésre kapható a cég internetes üzletében. December közepétől kapható majd az orosz Szvjaznoj és a Jevroszety nevű üzlethálózatokban. Darabja 19900 rubel (mintegy 133 ezer forint).


 

Ugyancsak december közepétől árulják több Európai Országban, így Ausztriában, Németországban , Franciaországban és Spanyolországban is. Az ára várhatóan 499 euró(több mint 150 ezer forint) lesz. Jövőre a Közel-Keleten is piacra dobják.
 

A YotaPhone különlegessége, hogy az egyik képernyője színes LCD, úgynevezett Japan Display, a másik fekete-fehér tajvani e-Ink, azaz úgynevezett elektronikus tinta, vagy más néven EPD (elektronikus papír) technológiával működik. Az egyik képernyő folyamatosan bekapcsolt állapotban van.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05