A gyártóknak fontos az átláthatóbb, optimalizált adatkezelés

forrás: Prím Online, 2013. december 7. 09:51

Folyamatos nyomás nehezedik a gyártó szektorra, hogy csökkentse az ellátási lánc költségeit. A láthatóság és a felügyelet soha nem volt még ilyen fontos, de a gyártók gyakran küszködnek ennek eléréséért a mai erőteljesen papír alapú üzleti életben.

A kézi adatbevitel időigényes és nagy a hibázás esélye. A manuális dokumentumkezelés, -tárolás, -másolás és -továbbítás mind rontják egy kicsit a hatékonyságot, és ezek a negatívumok gyorsan összeadódnak. Űr keletkezik a vállalatnál dolgozó emberek és a kritikus információk között, ami csökkenő alkalmazotti és ügyfélszolgálati teljesítményhez vezethet.

 

 

Egy hatékony ellátási lánc rutinfolyamatokat igényel, de ezek problémákat okozhatnak, mivel szinte lehetetlen elérni, hogy egy gyártónak teljes képe legyen a saját működési folyamatáról, ha nincs valós idejű rálátása az információkra. Az információk láthatósága és felügyelete révén egy gyártó könnyen tud reagálni az ellátási lánc bármelyik fázisában történő változásra, valamint gyorsan és hatékonyan tud problémát kezelni.

 

Egy elosztott intelligens beviteli megoldás a kiindulópontja a nagyobb termelékenységnek a logisztikai munkafolyamatban. Ez lehetővé teszi a gyártó cégeknek, hogy kiküszöböljék a manuális fázisokat és az esetleges hibákat, mivel az információt digitálisan viszik be minden folyamat elején. A strukturálatlan adatokat használó folyamatokat rugalmas, optimalizált munkafolyamattá alakítja, amely könnyen integrálódik a vállalat meglévő rendszereibe.

 

Ez csökkenti a manuális adatbevitel iránti igényt, egy gyors, hatékony módját kínálva az információ rögzítésének, ami szükséges ahhoz, hogy a költséges, gyakori hibalehetőséget magában hordozó üzleti folyamatokat optimalizálja és hozzáadott értéket teremtő műveletekké alakítsa.

 

Az olyan fejlett szolgáltatások kihasználásával, mint az intelligens adatkinyerés, a kontextus-megosztás és a kollaboratív tárolás, egy szervezet képes lesz gyorsan feldolgozni még a legbonyolultabb dokumentumokat is.

 

Természetesen a gyártás a vállalkozásnak csupán ez egyik része.  A kész termékeket el kell szállítani a vásárlókhoz vagy a disztribútorokhoz. Ekkor belép egy másik lényeges elem a gyártók számára: az előre kinyomtatott fuvarlevél űrlap. Ez a nyomtatási költségek növekedését és a rugalmasság hiányát vonja maga után, ráadásul az adatokat újra be kell vinni a digitális üzleti folyamatokba való bevitel érdekében a szállítási folyamat mindkét végpontján. Ugyancsak odafigyelést igényel annak biztosítása, hogy mindenki az aktuális űrlapokat használja, továbbá a helyszíni dokumentumtárolás és a drága szkennelési szolgáltatások késleltetik a hozzáférést a szállítási dokumentumokhoz.

 

Csakúgy, mint a fentebb tárgyalt esetben, ezeknek a folyamatoknak az automatizálása és digitalizálása sok kihívást megszüntet, különösen, ha a megoldás könnyedén illeszkedik a meglévő szállítási dokumentum folyamatokba. Belátható időn belül mindig lesz igény a szállítmányt kísérő, valamilyen papíralapú űrlapra, azonban ennél a megközelítésnél a költséges többlapos űrlapok helyett egy lézernyomtatású űrlapra, amely kész az aláírásra. Ez kiküszöböli a szétválasztás, postázás, faxolás és irattározás manuális fázisait, továbbá új hatékonyság, elérhetőség és egyszerűség behozatalával a fuvarlevél munkafolyamatba, átalakítja a kimeneti logisztikát.

 

A kirakós játék utolsó darabja ugyanennek a technológiának a bevezetése az adminisztrációs központokban. Annak ellenére, hogy a papíralapú és a digitális tartalmakat napi üzleti rutinjába integrálta, sok gyártó még mindig túl sok időt tölt az eltérések összeegyeztetésével, valamint a különféle szervereken, merevlemezeken és mobil eszközökön szétszórtan elhelyezett információk megkeresésével. Ennek eredményeképpen egy olyan egyszerűnek tűnő feladat, mint egy kifizetés jóváhagyása, egy szállítmány előkészítése vagy egy új alkalmazott felvétele, emailek özönével, vég nélküli telefonálgatással és az irodák között szétosztott fénymásolatok tömegével járó, bonyolult műveletté válik.

 

Egy jól bevezetett tartalomkezelő szoftver átgondolt folyamatokkal kombinálva lehetővé teszi a számlákkal, a beszerzési dokumentumokkal, az utazási és kiadási nyugtákkal, a leltárfeljegyzésekkel, a szállítási papírokkal, a szerződésekkel és egyebekkel kapcsolatos összes adminisztráció optimalizálását.

 

Ezek az intelligens megoldások a kivételes pontosságú adatkinyerés révén növelik a teljesítményt, miközben biztosítják a bizalmas információk megfelelő védelmét. Lehetővé teszik az adminisztrációs személyzet számára, hogy több munkát végezzen el kevesebb idő alatt és kevesebb erőforrás felhasználásával, valamint azt, hogy gyorsan megtalálja, amire szüksége van az auditáláshoz vagy a szabályozási követelmények teljesítéséhez.

 

A gyártó szektor sokat nyerhet az intenzív papírhasználattal járó gyakorlatok elhagyásával: növelheti a hatékonyságot, csökkentheti a költségeket és bevételeket generálhat.

 

A Lexmark által kínált megoldások széles választéka segíti áthidalni az elérhetetlen tartalmak – mind a papíralapú, mind a digitális –, valamint az őket igénylő emberek és folyamatok között meglévő űrt. Az okos eszközök, szoftverek és szolgáltatások kombinálásával a Lexmark finomítja és automatizálja a munkafolyamatot a hatékonyság növelése érdekében.

 

 

Előfordulhat, hogy egy gyártó nem képes teljesen felügyelni a gyártól a raktárig tartó utazást, de hatékonyabb ellenőrzést tud gyakorolni az ellátási láncot vezérlő dokumentumok és adatok felett. A Lexmark intelligens tartalomkezelő megoldásai olyan, holisztikus áttekintést nyújtanak egy szervezet számára, amelyre elengedhetetlenül szüksége van a teljesítmény és a növekedés ösztönzéséhez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50