Netkapcsolat nélkül is elérhető lesz a Twitter mobilon

Czipperer Dia, 2013. december 9. 12:14

A népszerű mikroblogot, a Twittert egyre többen használják világszerte, így a vállalat egy olyan fejlesztésen dolgozik, amely tovább növelhetné az aktív felhasználói bázist. A fejlődő piacokon szeretné biztosítani az internet nélküli elérést mobilkészülékeken.

A Twitter egy szingapúri startuppal, az U2opia Mobile-lal dolgozik együtt azon, hogy a fejlődő piacokon is elterjesszék a szolgáltatást.  A vállalat jövő év márciusában egy olyan szolgáltatást indít, amely lehetővé teszi az internetkapcsolattal nem rendelkező telefonok számára, hogy használják a Twittert.

 

 

Az U2opia Mobile egy telefonos protokollt, az USSD-t (Unstructured Sopplementary Data) használja, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy hozzáférjenek a népszerű frissítésekhez egy kódsor betárcsázásával. Mindehhez pedig nincs szükség internetkapcsolatra. Ez a prtokoll nem a képeket, grafikonokat és videókat , így ezeket nem látják a felhasználók. nem látják a felhasználók.  A cég már korábban kidolgota ezt a megoldást a Facebook és a Google Talk esetében is .

 

A Twitternek már több mint 230 millió felhasználója van, de mint minden vállalat, ők is folyamatosan keresik a növekedés lehetőségét. Ez a megoldás lehet az egyik útja annak, hogy gyarapítsák a felhasználók táborát az olyan régiókban, mint Brazília és India, ahol még nincs akkora széleskörű hozzáférés az okostelefonokhoz.

 

Forrás: Techspot.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09