A Dell új tárolómegoldásai háromszor nagyobb teljesítményt kínálnak

forrás: Prím Online, 2013. december 12. 10:32

A Dell bemutatta legfrissebb vállalati tárolótechnológiáit. Az EqualLogic tárolómegoldások, valamint a gyorsabb vezeték nélküli és egyszerűsített intézményi hálózati kapcsolók alkalmazásával az ügyfelek új adatközpontokat hozhatnak létre, és modernizálhatják az intézmények hálózatait. Az új termékek segítségével az adatok távolról is hozzáférhetőek.

 

A Dell EqualLogic család részeként a PS6210 tárolótömb lehetővé teszi, hogy a Dell a merevlemez-alapú megoldások áráért flash-alapú megoldásokat nyújtson azon ügyfeleinek, akiknek nagy adatmennyiségű virtuális környezeteikben nagyobb teljesítményre és költséghatékonyabb működésre van szükségük. 

 

PS6210

 

 

Az új Dell Networking megoldásaival az ügyfelek gyorsan telepíthetik vagy bővíthetik az intézményi hálózatokat, a lehető leghatékonyabb működést biztosíthatják, és egyetlen konzolon keresztül rálátást kaphatnak a teljes hálózatra. A hálózati megoldások továbbá gondoskodnak a hálózat végpontjain található eszközök biztonságáról, segítenek teljes mértékben kihasználni a meglévő eszközöket, és akár több mint 50 százalékkal csökkenthetik a hálózatfejlesztés tőkeigényét. A Dell bemutatta a Dell OpenManage új rendszer-felügyeleti szolgáltatásait is. Ezek közé tartozik a kiszolgálók infrastruktúra-alapú, intelligens, automatikus konfigurálása, az informatikai felügyeleti feladatok további egyszerűsítése, az optimális munkaterhelés és kiszolgálóteljesítmény biztosítása, valamint további idő- és költségmegtakarítások az ügyfelek számára.

 

„A Dell olyan intelligens megoldásokat nyújt ügyfeleinek, amelyek használatával a jövő kihívásaira is kész, szabadon méretezhető architektúrára épülő adatközpontokat hozhatnak létre, valamint bármikor igény szerint bővíthetik” – mondta Marius Haas, a Dell Enterprise Solutions kereskedelmi igazgatója és elnöke.

 

A Dell új tárolóplatformja akár háromszoros teljesítménynövekedést nyújthat

 

A legújabb generációs, iparág vezető Dell EqualLogic tárolótechnológiák segítségével a vállalatok akár kisebb IT környezetből is könnyedén nagy adatközpontokra térhetnek át. A Dell megoldása vállalati szintű tárolást biztosít, amely könnyen kezelhető és virtuális környezetekre optimalizált. A Dell az EqualLogic egyszerűségének és virtualizációtámogatásának köszönheti, hogy immár ötödik éve piacvezető az iSCSI-alapú tárolómegoldások piacán (az IDC adatai szerint).

 

·   Dell EqualLogic PS6210 sorozat – A sorozatban hat új, továbbfejlesztett átviteli teljesítményt kínáló tárolótömb érhető el: kizárólag flash-meghajtókat használó, kizárólag merevlemezeket használó és hibrid változatok. Mindegyik tárolótömb a korábbi generációknál akár háromszor nagyobb teljesítményt, négyszer több memóriát, valamint gyorsabb és hatékonyabb tárolóvezérlőt biztosít. Az új, flash-támogatással ellátott tömbök 2,4-szer több virtuális számítógépet képesek támogatni, valamint a korábbi generációk tömbjeihez képest kétszeres teljesítménnyel és feleakkora válaszidővel kezelik az OLTP-adatbázisok terheléseit. A méretezhető architektúrának köszönhetően a vállalatok minimálisra csökkenthetik az adatátvitel keresztmetszeteinek számát. A növekvő terhelést pedig flash-támogatású SAN-tárhelyekkel kezelhetik, amelyek több mint 1,2 millió IOPS sebességre képesek, válaszidejük pedig két milliszekundumnál kisebb.

 

·   Dell EqualLogic Array Software 7.0 – A Dell egyszerűsített tárhelykezeléssel, házirend alapú hozzáférés-vezérléssel, illetve továbbfejlesztett felhasználói felülettel segíti a vállalatok virtualizációs  folyamatait. Ezek a fejlesztések, az összes többi EqualLogic szoftverhez hasonlóan, díjmentesen érhetők el az aktív támogatási szerződéssel rendelkező ügyfelek számára. A Dell megkönnyíti az alkalmazkodást a technológiai váltásokhoz is, mivel az új tömbök 64 bites szoftvere problémamentesen működik együtt a régi tömbök 32 bites szoftverével.

 

·   Dell EqualLogic SAN Headquarters 3.0 – A Dell SAN-felügyeleti szoftvere részletes jelentéseket és elemzéseket készít, kiemelkedő teljesítményt nyújt, és képes nyomon követni több EqualLogic-csoport eseményeit. Támogatja az Array Software 7.0 szolgáltatásait és a Dell SupportAssist fejlesztéseit, amely a Dell ügyfélszolgálati szolgáltatásait kibővített, automatizált támogatásieset-létrehozással és esetkövetési funkcióval gazdagítja.

 

·   Dell Fluid File System (FluidFS) v3 EqualLogic FS7610/7600 sorozaton – A Dell legújabb fájlrendszer szoftvere akár 48 százalékkal csökkenti a közös vállalati fájlok tárolásához szükséges tárhely méretét  a  redundáns, nem használt fájlok deduplikációjával, illetve tömörítésével. A FluidFS v3 a korábbinál több protokollt támogat és több, harmadik féltől származó külső tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezzel tovább bővíti az iparági támogatott megoldások körét, amelybe beletartoznak a vezető egészségügyi képarchiválási és kommunikációs (PACS) szállítók termékei.

 

Az EqualLogic tárolómegoldások új generációja tovább bővíti a Dell versenyképes teljesen flash-alapú kínálatának körét. Az informatikai vezetők körében a Dell a legnépszerűbb szállító a flash-alapú vállalati megoldások területén (az ITIC és a Storage Strategies NOW független felmérése szerint). Az új tömbökkel kihasználhatók a flash-meghajtókban rejlő lehetőségek, így az ügyfelek akár háromszor nagyobb IOPS-teljesítményt érhetnek el a flash-támogatással rendelkező tárolótömbök előző generációjához képest. Egy kizárólag flash-meghajtókat használó EqualLogic PS6210 tárolótömb nagyobb teljesítményt és kapacitást biztosít, mint négy, kizárólag 15K merevlemezeket használó tömb. Emellett 64 százalékkal alacsonyabb a válaszideje, 75 százalékkal kevesebb fizikai helyet foglal el, teljes költsége pedig 11 százalékkal kedvezőbb. 

 

Új Dell Networking intézményi megoldások

 

Az adatközpontok hálózati architektúráihoz hasonlóan az intézmények hálózati architektúráját is fel kell készíteni az új munkaterhelések, alkalmazások és kiszolgálási modellek befogadására.

 

Az intézmények esetében jellemező, hogy az előző generációs architektúrák nem képesek kiszolgálni a megnövekedett felhasználói igényeket. Többek között a gazdag multimédiás környezet, a megnövelt mobilitás, a saját tulajdonú készülékek használata (BYOD), valamint a felhőalapú szolgáltatásokhoz való hozzáférés miatt. Szintén általános probléma a legtöbb intézmény esetében, hogy a meglévő hálózat tervezésénél még nem volt szempont a „teljes” vezeték nélküli hálózati elérés biztosítása.

 

Vezeték nélküli hálózat a vezetékeshez hasonló sebességgel: Dell Networking W-Series

 

A Dell W-Series Gigabit sebességű vezeték nélküli hozzáférési pontjai a 802.11ac szabványt használó teljes körű vezeték nélküli hálózati infrastruktúra részeként páratlan adatátviteli sebességet nyújtanak – akár 1,3 gigabit sebességet másodpercenként. Míg a legtöbb megoldás használata külön beépülő modult igényel, ezek az új hozzáférési pontok az. ac vezeték nélküli megoldások bevezetésének egyszerűsítésére szolgálnak.

Dell Networking W-Series
 

 

·  Az új Dell W-AP224/225 az első, kifejezetten erre a célra kialakított 802.11ac vállalati hálózati hozzáférési pont a piacon, amely lehetővé teszi a ma elérhető legnagyobb teljesítményű Gigabit vezeték nélküli hozzáférési pontok telepítését.

 

·  Az egyedi ClientMatch technológia kiszámítható Wi-Fi teljesítményt biztosít, maximális sebessége pedig 1,3 Gbps, így akár háromszor gyorsabb, mint a 802.11n hozzáférési pontok.

 

· A Dell 220 sorozatú vállalati hozzáférési pontok központosított konfigurálást, adattitkosítást, házirend-betartást és hálózati szolgáltatásokat, valamint elosztott és központosított adatforgalom-továbbítást biztosítanak. 

 

Növekedés igény szerint: Dell Networking N-Series

 

Sok ügyfél intézményi hálózata továbbra is 10/100 Mbps sebességű hozzáférést biztosít a végpontokon, és 1 GbE gerinchálózatra épül. A Dell Networking N-Series termékcsalád energia- és költséghatékony 1 GbE és 10 GbE kapcsolókat használ az intézmény hálózati infrastruktúrájának modernizálására és bővítésére, emellett átfogó vállalati szintű funkciókat kínál.

 

- Az új vállalati szintű operációs rendszer használata rendkívül egyszerű, mivel ismerős parancssort és felhasználói felületet alkalmaz, így az N-Series kapcsoló termékcsalád összes tagja esetében azonos a konfiguráció, és a feldolgozás folyamata is megegyezik. Ennek köszönhetően a beállítás, a felügyelet és a hibaelhárítás folyama is egységes.

 

- A több készülékre kiterjedő kapcsolat-aggregációnak köszönhetően magas rendelkezésre állás és a sávszélesség teljes kihasználása is megvalósítható, ráadásul a belső vezérlőprogramok frissítésekor nincs szükség a hálózat leállítására.

 

- A különböző szállítók termékeit tartalmazó hálózatokon belüli gördülékenyebb együttműködés érdekében az N-Series kapcsolók a legújabb nyílt forráskódú protokollokat használják, és képesek együttműködni a Cisco protokollokkal.

 

A bővítés kezelése a vállalat számára optimális működési idő mellett: Dell Networking C-Series

 

A Dell Networking C-Series nagy teljesítményű moduláris kapcsolói hatékony, magas rendelkezésre állású alapot biztosítanak a nagy adatforgalmú vállalati és végfelhasználói környezetek számára. A Dell Networking C-Series moduláris, teljes mértékben redundáns 1/10/40GbE kapcsolói rugalmas kapcsolódási képességekkel, megbízható működéssel és jól bevált szoftverrel biztosítják a közép- és nagyvállalati, valamint az adatközponti környezetek adatátvitelét. Használatukkal a vállalatok nagy teljesítményű aggregációt és háttér-infrastruktúrát alakíthatnak ki, így biztosítva a végfelhasználók mobilitását. A nagy sűrűségű, 10GbE és 40GbE kapcsolatokkal pedig csökkenthetik a szűk keresztmetszeteket és a torlódásokat.

 

Dell Networking C-Series

 

 

- A termékcsalád tagjai készek az egységes kommunikáció és együttműködés (UCC), valamint a virtuális asztali infrastruktúra azonnali támogatására, az igény szerint méretezhető felhasználósűrűség és teljesítmény pedig kielégíti a globális munkaerő igényeit.

 

- A növekedéssel együtt bővíthető Ethernet-kapcsolatoknak és telepítési lehetőségeknek köszönhetően rugalmas szolgáltatást és hatékony üzemeltetést biztosít.

 

Fejlett automatizálás: Dell OpenManage

 

Az informatikai szakemberek számára állandó kihívás az infrastruktúra optimalizálása a vállalat számára legfontosabb munkaterhelések kiszolgálásához. Kiemelt feladatot jelent az informatikai környezetbe tartozó hardverelemek felügyelete és kezelése, az üzembe helyezési idő csökkentése, valamint az üzemeltetési feladatok egyszerűsítése. A Dell kiszolgálófelügyeleti technológiája, az iDRAC with Lifecycle Controller segítségével az ügyfelek automatizálhatják a kiszolgálók üzembe helyezését és a konfigurálási feladatokat, ezzel optimalizálhatják terhelések teljesítményét és rendelkezésre állását. Az új automatizálási funkció nagyban leegyszerűsíti a rendszerfelügyeleti folyamatokat – legyen szó egyetlen kiszolgálóról vagy több ezerről – így a telepítéstől az éles üzemig akár 90 százalékkal kevesebb idő telik el.

 

Elérhetőség

 

·  A Dell EqualLogic PS6210 Series, a támogató szoftver és az FS7610/00 with Fluid FS v3 ebben a hónapban lesz elérhető világszerte.

·  A Dell Networking W-series a mai naptól vásárolható meg világszerte.

·  A Dell Networking N-series várhatóan 2014 elején lesz elérhető.

·  A Dell Networking C-series with POE+ és a 10G kártyák a mai naptól megvásárolhatók, a 40G hálókártya várhatóan 2014. első negyedévében lesz elérhető.

·  A Dell OpenManage továbbfejlesztett szolgáltatásai 2013 decemberétől lesznek elérhetőek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05