Új HR-igazgató a Microsoft Magyarországnál

forrás: Prím Online, 2013. december 16. 12:02

Jövő év januárjától új HR-igazgatója lesz a Microsoft Magyarországnak. A posztot a jövőben Friedl Zsuzsanna tölti be. Elődje, Fekete Judit, 2009 áprilisa óta vezette a HR-részleget. 

Fekete Judit a magyar leányvállalatnál eltöltött több mint négy éve alatt olyan eredményes munkát folytatott, hogy regionális szinten folytatja pályafutását, a Microsoft közép-kelet európai központjának HR igazgatója lesz.

  

A Windows 8 tavaly őszi debütálásával új korszak köszöntött a Microsoftra. A korábban elsősorban a céges ügyfelekre, kis- és nagyvállatokra fókuszáló szoftveróriás egyre nagyobb hangsúlyt fektet az olyan, közvetlenül a fogyasztóknak szóló eszközökre és szolgáltatásokra, amelyek új képességekkel vértezik fel őket. Az új korszak új céges kultúrát igényel, amelynek megteremtésében jelentős szerep hárul az újonnan érkező vezetőre.

 

Friedl Zsuzsanna 

 

Friedl Zsuzsanna január 6-tól tölti be a HR-igazgatói posztot a Microsoft Magyarországnál. Pozíciójából adódóan tagja lesz a hazai leányvállalat menedzsmentjének, illetve a kelet-közép-európai HR vezetőtestületnek is.

 

Zsuzsanna jelenleg az 1300 főt foglalkoztató UPC Magyarország HR-igazgatója. 16 éves múltra visszanyúló karrierjét a General Electric Lighting üzletágának HR csapatában kezdte, ahol több generalista és regionális HR menedzseri pozíciót töltött bea HR tevékenység minden területén. A UPC HR igazgatójaként az elmúlt 6 évben jelentős eredményeket ért el a magas teljesítmény fókuszú vállalati kultúra kialakításában, illetve vezetőfejlesztésben, coachingban és tehetséggondozásban szerzett értékes tapasztalatokat. Friedl Zsuzsanna diplomáját a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerezte közgazdaságtanból.

 

"Nagyon örülök, hogy a Microsoft csapatához csatlakozhatok, amely híres világszínvonalú HR folyamatairól és vezetési gyakorlatairól. Emellett különösen fontos számomra, hogy egy olyan technológiai csapat tagja lehetek, amely valódi hatással bír jövőnk és mindennapjaink alakulására," - mondta el Friedl Zsuzsanna.

 

Friedl Zsuzsanna elődje, Fekete Judit 2013 szeptembere ótaa Microsoft közép-kelet európai központjának HR igazgatója. Új pozíciójában feladata a müncheni székhelyű regionális központ HR irányítása, valamint a 32 országból álló régió HR folyamatainak koordinációja.

Kulcsszavak: Microsoft +céginfó HR

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09