A Panasonic kihirdette a világversenyek győzteseit

A Kid Witness News és a Képes Öko Napló verseny nyerteseit díjazták

forrás: Prím Online, 2013. december 17. 09:29

A Panasonic kihirdette a Kid Witness News (KWN) és a Képes Öko Napló (EPD) világverseny Grand Prix győzteseit a 2013-as Panasonic Kölyöksuli Oktatási Program díjátadó ünnepségének keretében, amelyet december 5-én az UNESCO párizsi székházában tartottak. A Grand Prix díjak mellett további tíz kategóriában is hirdettek győzteseket mindkét programban.

 

A Panasonic Kölyöksuli Oktatási Program célja a gyermekek fejlődésének, álmainak és jövőjének támogatása vilkágszerte változatos programokkal és oktatási lehetőségekkel. 

 

Mechtild Rossier, az UNESCO Világörökség Központjának igazgatóhelyettese köszöntötte a gyerekeket a díjátadó ünnepségen, és a nyerteseknek átadta a trófeákat és az okleveleket. 

 

 

Az idei KWN verseny során azok a művek kerültek be az utolsó fordulóba, melyek olyan témákat dolgoztak fel a gyermekek sajátos látásmódjával, mint például a gyerekmunka és a reményteljes élet. A pályaművek közül az új-zélandi Mount Aspiring College középiskolás tanulói által készített „Mindörökké Emily” című videó nyerte el a fődíjat, amelyet a készítői az alapos tervezés és a filmes és vágási technikák miatt érdemeltek ki.

 

Az idei EPD versenyben számos pályamű foglalkozott a gyermekek által megálmodott és létrehozott öko témák izgalmas bemutatásával, és a környezetvédelem iránt elkötelezettségükkel. A verseny fődíját a magyar Riba Ádám nyerte el. Képes Öko Naplója, egy kihajtógatós (pop-up) könyv, a magasszintű környezettudatosság jegyében született, jól érzékeltetve a környezetvédelem fontosságát.

 

 

2013 júniusában a Panasonic megújította stratégiai partnerségi megállapodását az UNESCO-val. A Panasonic továbbra is elkötelezetten dolgozik azért, hogy a világ gyermekeit a környezettudatosságra nevelje, az UNESCO partnerségi megállapodásában rögzített vállalások alapján.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05