Mit tenne a Sony a karácsonyfád alá?

forrás: Prím Online, 2013. december 20. 09:38

A Sony széleskörű termékportfóliójának köszönhetően elég egyetlen márkaüzletbe betérni, és máris megtaláljuk a tökéletes ajándékokat a család minden tagja számára. Idén karácsonykor a Sony ajándékötlet listája garantáltan segít a vásárlásban. Legyen szó a zene, a fotózás, a számítógép, vagy az extrém sport szerelmeseiről, mindenkinek megtalálhatjuk a legjobb ajándékot. 

Ragadja meg a pillanatot

 

Az októberben bemutatott Cyber-shot DSC-QX10 és DSC-QX100 Smart Lensekkel új távlatok nyíltak meg az okostelefonnal való fotózásban. A könnyű, zsebben hordozható kiegészítőket bármely okostelefonhoz csatlakoztatva drámai változást tapasztalhatunk, legyen szó fénykép vagy videó készítéséről. A prémium fényképezőgépekkel vetekedő képminőség és kreatív funkciók mellett a DSC-QX10-et és DSC-QX100-at nem szükséges fizikailag csatlakoztatni a telefonhoz, melynek köszönhetően eddig elképzelhetetlen lehetőségek tárulnak fel a képrögzítés terén, amely teljes szabadságot enged a kreativitásnak és valóban új élményt hoz a fotózásba.

  

Azoknak, akik a minőségi képkészítést csakis egy professzionális eszközzel tudják elképzelni, de szívesen lemondanának a cipekedésről javasoljuk, hogy próbálják ki a Sony NEX-5T fényképezőgépet. A zsebméretű készüléket a DSLR gépekre jellemző fotózási és modern hálózati funkciókkal látták el, emellett képességei letölthető alkalmazásokkal is fejleszthetők. A 16,1 megapixeles APS-C érzékelővel, gyors autofókusszal, NFC-kompatibilis és Wi-Fi funkcióval ellátott zsebméretű kompakt géppel még gyenge fényviszonyok között is kontrasztos és részletekben gazdag képek és Full HD videók készíthetőek.

  

Nem mindenki szeret bíbelődni a beállításokkal, de elvárja a kristálytiszta képet és az élethű színeket. A 18,2 megapixeles felbontású képeket készítő stílusos Cyber-shot WX300 kompakt fényképezőgép a legfejlettebb optikai rázkódásvédelemmel és szélesebb vakutartománnyal rendelkezik, emellett minden eddiginél több fényképezési szituációt képes felismerni. A számos kényelmi funkcióval felszerelt fényképezőgép újdonsága, a Beauty-Effect, ami simább, ráncmentes bőrt varázsol, a félig lezárt szemeket tágabbra nyitja, kifehéríti a fogakat és csökkenti a homlok becsillanását.

 

Vannak olyan élmények, amelyeket nem lehet elmesélni. Az ilyenekre fejlesztette ki a Sony a mindössze 65 grammos és hihetetlenül ellenálló HDR-AS30V Action Cam készülékét.

A 170°-os ultraszéles látószögű Carl Zeiss Tessar objektívvel, Exmor R CMOS érzékelővel és SteadyShot funkcióval felszerelt Full HD videokamera állandó társ a rázós utakon, legyen az földön, vízben vagy levegőben, az élményt pedig rendkívül egyszerűen, akár azonnal megoszthatja az egyérintéses NFC csatlakozás vagy a beépített Wi-Fi segítségével. Érdemes beszerezni hozzá az RMLVR1 távvezérlőt is, amely pofonegyszerűvé teszi a felvételkészítést a legextrémebb környezetben, még kesztyűben is.

  

Zene füleinek

 

A presztízs szó eredeti jelentése káprázat, varázslat. A Sony Music Entertainment művészeinek közreműködésével kifejlesztett MDR-1RBT Prestige vezeték nélküli fejhallgató egyetlen feltöltéssel akár 30 órára biztosítja a minőségi zenehallgatás utánozhatatlan élményét. A napjaink zenei stílusaihoz kifejlesztett High Definition meghajtóegység minden hangot úgy ad vissza, ahogy azt a művész megálmodta, legyen szó mély szubbasszus tartományról, középső frekvenciákról vagy magas hangokról. Az MDR-1RBT egyetlen mozdulattal összekapcsolható az NFC-képes készülékekkel, a Bluetooth segítségével pedig bármilyen más Bluetooth-kompatibilis eszközhöz könnyedén csatlakoztatható. A fejhallgató fülre illeszkedő, kényelmes kialakítása és tökéletes szigetelése pedig a nyugodt zenehallgatást biztosítja.

 

A stílus, a kényelem és a minőség egyesül a Sony MDR-XB400 fejhallgatóiban. Az Advanced Direct Vibe Structure technológia sub-basszus tartományt minden eddiginél mélyebben és élettel teltebben adja vissza, míg a 100 dB/mW-os hangérzékenység és a széles, 5–22 000 Hz-es frekvenciatartomány részlet gazdag és dinamikus magas- és mélyhang visszaadást garantál. Az összehajtható fejhallgató egyszerűen hordozható és tárolható, a finom varrású fej- és fülpárnáknak köszönhetően pedig rendkívül kényelmes viselet.

  

A Sony 2.1 csatornás, vezeték nélküli hangszórójával olyan helyekre is zenét csempészhetünk, ahonnan eddig ez hiányzott. A könnyű, de strapabíró SRS-BTX500 házon belül, de a szabad ég alatt sem vall szégyent, és megközelítőleg 10 órán keresztül garantálja a torzításmentes zenei aláfestést. Garantáltan a hölgyek kedvence lesz a karcsú kialakítású, fehér színben is elérhető SRS-BTX300 hangszóró, amely 8 órás üzemidőt ígér, és segítségével elkerülhetőek a lakásban kellemetlenül tekergő zsinórok. A lejátszani kívánt zeneszámok az NFC-képes okostelefonokról vagy táblagépekről egyetlen mozdulattal a hangszórókra irányíthatók, a korábbi generációs készülékek pedig Bluetooth kapcsolattal is csatlakoztathatók az eszközökhöz. Ha zenehallgatás közben telefonhívás érkezik, az SRS-BTX500 és SPS-BTX300 készülékek kihangosításra is használhatók. 

 

Instant segítség

 

Bármennyire kellemetlen, szinte mindenkivel előfordult már, hogy a legrosszabb pillanatban merült le az okostelefonja. Hogy a probléma gyorsan és egyszerűen orvosolható legyen, érdemes beszerezni egy CP-V3 hordozható USB töltőt, amely bármely androidos okostelefon, iPhone, Windows Phone és Blackberry tulajdonos számára kényelmes, gyors és egyszerű megoldást jelent. A mindössze 84 g tömegnek és a 19 mm vastagságnak köszönhetően a készülék akár zsebben is könnyen elfér. A stílusos töltő fehér, pasztellkék és lila színben is elérhető, így mindenki megtalálja a telefonjához és ízléséhez leginkább illeszkedő eszközt.

 

Azokat, akikkel gyakran előfordul, hogy hosszabb ideig nem jutnak feltöltési lehetőséghez, mindenképpen érdemes meglepni egy igazán ütőképes instant töltővel. A CP-F5 hordozható töltő 5000 mAh akkumulátorkapacitással rendelkezik, amely elegendő az okostelefon kétszeri teljes feltöltéséhez, ráadásul a töltés közbeni használat funkciónak köszönhetően egy hálózati csatlakozással egyszerre töltheti fel telefonját és az ultravékony töltőt. 

 

Nézze, mint a moziban

 

A legtöbben karácsonykor érzik úgy, hogy most jött el az ideje, hogy az egész családot meglepjék egy új televízióval. A Sony BRAVIA W9 tv-készülékekben a legmodernebb technológia garantálja a kiemelkedő szórakozás élményét. A TRILUMINOS képernyők széles színskálája természetesebb, élénkebb színvilágot biztosít, a QuantumDot technológiának köszönhetően pedig immár a legnehezebben reprodukálható színárnyalatok, a piros, a kék és a zöld is valóságossá válnak. A készülékek a Sony egyedi X-Reality PRO képjavító motorjával is felszereltek, így eddig soha nem látott megjelenítést nyújtanak a felhasználónak. A kristálytiszta képet - a Sony esetében természetesen - lenyűgöző hangminőség egészíti ki. A készülékek természetesen beépített Wi-Fi-vel és NFC technológiával, valamint beépített internetes böngésző és a Youtube, Twitter, Skype és Facebook alkalmazásokkal rendelkeznek.

 

Mindenki kedvenc kütyüje

 

Az idei karácsony egyik slágerterméke kétségkívül a tablet. Azoknak, akik ebben az eszközben is a kiemelkedő képminőséget, a gyorsaságot és a sokoldalúságot keresik, nem érdemes kompromisszumot kötniük. Az Xperia Tablet Z a piac legkönnyebb, legvékonyabb és leginkább vízálló táblagépe 25,6 cm-es HD Reality kijelzővel, Snapdragon S4 Pro négymagos 1,5 GHz-es processzorral, 2 GB RAM memóriával, kifejezetten mobileszközökhöz fejlesztett, 8,1 megapixeles CMOS Exmor R kamerával és 2,2 megapixeles első kamerával rendelkezik. Egy igazi szórakoztatóközpont, amit érdemes komolyan venni.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09