"Embervadászat.com"

MTI Sajtóadatbank, 2000. augusztus 15. 09:08
Különleges "embervadászat" kezdődött hétfőn Berlinben: egy nagyszabású játék keretében a várakozások szerint közel egymillió ember üldöz majd heteken át egy amszterdami férfit a valóságos és virtuális - internetes - térben.
A 2000. év legmeghökkentőbb bújócskája a RealityRun nevet viseli. A játék főszereplője, a hollandiai férfi egy pillanatra sem tűnhet el teljesen üldözői elől, a szervezők ugyanis a szökevényre mikrofont szereltek, amely közvetíti mindazokat a zajokat, amelyek a férfi környezetéből érkeznek, illetve amelyeket ő maga kelt. Ebből kiderülhet, hogy éppen hol tartózkodik az illető: egy pályaudvaron, egy stadionban, vagy esetleg a vécén.

A játékszabályok szerint az üldözők - a valóságos térben - Németország utcáin és terein követhetik az áldozat nyomát, az internet szerelmesei pedig a virtuális térben, a RealityRun.com honlap segítségével próbálhatják meg elfogni a holland férfit. Az üldözők mindkét csoportját két profi segíti tanácsaival, útmutatásaival. Aki sikerrel jár, az 10 ezer dollárral lesz gazdagabb. Ha viszont az áldozatnak sikerül huszonnégy napon keresztül észrevétlennek maradnia, akkor 100 ezer dollár üti a markát.

A La Repubblica olasz napilap jelentése szerint több mint 6 ezren jelentkeztek a szökevény szerepére. Az újság szerint a jelöltek, akiknek képe felkerült a világhálóra is, úgy néznek ki, mint terroristák merénylet után egy rögtönzött sajtótájékoztatón. A szervezők a jelöltek pszichológiai alkatát is vizsgálták: a börtönviselteket sem utasították el, s kedvező elbírálásra számíthattak az extrém és önvédelmi sportok művelői. A tériszonyban szenvedők és a depresszióra hajlamos személyek azonban eleve kiestek a rostán. A győztes menekülőt végül is a honlap látogatói választották ki: naponta 400 ezer szavazat érkezett.

Kulcsszavak: játék onlineszolg website

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05