Az online vásárlással kiszolgáltatottak vagyunk

forrás: Prím Online, 2014. január 22. 10:04

A Kaspersky Lab és a B2B International felmérése szerint a felhasználók 98 százaléka élvezi az online bankolás és vásárlás könnyű és kényelmes lehetőségeit, így a megkérdezettek mindössze 2 százaléka állította, hogy sosem vásárolt még online. De a kényelem szinte mindig új biztonsági kihívásokat állít a felhasználók elé, a banki trójaiak, valamint a hamis banki és online áruházak oldalai mind-mind potenciális lehetőségeket és megoldásokat kínálnak a csalók számára.

A két vállalat felmérése szerint a megkérdezett felhasználók 95 százalékának a legnépszerűbb tevékenysége az online vásárlás, amelyet 91 százalékkal az online bankolás követ és a megkérdezettek mintegy 74 százaléka használja az e-fizetési szolgáltatásokat. A felmérés adatai is azt mutatják, hogy a legtöbb felhasználó online pénzügyi tranzakciókra használja a gépét: a válaszadók 77 százaléka használja eszközeit online vásárlásra, valamint 71 százalékuk online banki tranzakciók lebonyolítására. A magas adatoknak is köszönhető, hogy a kiberbűnözők és csalók látómezejében egyre jobban előtérbe kerülnek a jövedelmező online pénzügyi tranzakciókat érintő támadások is. Ennek is köszönhető, hogy a legtöbb neves online szolgáltatás különböző informatikai biztonsági technológiát épített ki annak érdekében, hogy megvédje a kritikus pénzügyi műveleteket. Ezek az intézkedések azonban önmagukban nem mindig megfelelőek a teljes védelemhez, hiszen a kiberbűnözők sokszor képesek rengeteg pénzt belefektetni egy-egy nagyobb horderejű támadás kivitelezésébe, amely komoly anyagi kárt tud okozni. A legmegfelelőbb proaktív megoldás olyan biztonságvédelmi technológia kiválasztása, amely komplex, átfogó védelmet biztosít minden Windows, OS X és Android felületre. A Kaspersky Internet Security – Multi-Device, a , Kaspersky Internet Security for Mac és a Kaspersky Internet Security for Android folyamatosan kapcsolatban vannak a Kaspersky Security Network hálózatával, így egyszerűen, egy percen belül kivédhetők az új fenyegetések és gyanús programok, köszönhetően a folyamatosan frissülő adatbázisnak.

A Windows operációs rendszerrel futó számítógépek a mai napig a legnépszerűbbek, más operációs rendszerrel futó eszközökhöz képest. Ezért is kínál a Kaspersky Lab egyedi megoldást a Windows felhasználók számára, amely a Safe Money technológiáját is tartalmazza, amellyel egyszerűen megvédheti online pénzügyi tranzakcióit, a következő megoldásokkal:

·    Automatikusan ellenőrzi a bankok és elektronikus fizetési rendszerek biztonsági tanúsítványait.
·    Egy vizsgálat után kiemeli a sebezhető pontokat, figyelmeztetve a felhasználót, amelyek megléte potenciális veszélyforrás lehet egy esetleges támadás során.

·    Kétszintű adatbeviteli biztonsági technológiát aktivál, amely biztosítja a jelszavak és hitelkártya adatok biztonságos bevitelét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50