Az XAPT csoport a tavalyi 50 után idén is 40 százalékos növekedést tervez

MTI Sajtóadatbank, 2014. január 29. 17:33

Az üzleti szoftvermegoldásokat fejlesztő, budapesti székhelyű XAPT csoport eredményeit egy sajtóbeszélgetésen ismertették, ahol elhangzott, hogy tavaly 50 százalékkal, 30,4 millió euróra (9 milliárd forint) növelte konszolidált árbevételét, 2014-ben pedig 42 millió eurós árbevétellel számol.

Schvarcz Zoltán, a cégcsoport elnöke hangsúlyozta: a magyarországi egység árbevétele 2013-ban 3-ról 4,5 milliárd forintra emelkedett, az exportárbevétel pedig 2-ről 3,3 milliárd forintra nőtt. A hazai központ létszáma is bővült tavaly: év végén már csaknem 200 munkavállalót foglalkoztattak, így a rivális szoftverfejlesztő LLP Dynamics csoport felvásárlásával a csoportszintű összlétszám már meghaladja a 350-et. Az LLP-akvizíció értékét a cégcsoport nem közölte. Schvarcz Zoltán kiemelte: a magyarországi cégektől származó árbevétel - jóval meghaladva a tervezettet - 2013-ban 18 százalékkal nőtt, 2014-re pedig már 24 százalékos növekedést vár a cég.
 

Ambrus Zsolt, az XAPT regionális ügyvezető igazgatója elmondta: az XAPT öt újabb kelet-közép európai országban bővítette hálózatát, megerősítve ezzel piaci pozícióját. Az LLP Dynamics 90 munkatársat, több mint 200 ügyfelet és megközelítőleg további 4,5 millió eurós bevételt hoz az XAPT számára. Az akvizíciót várhatóan 2014 első negyedévében zárják.

 

Schvarcz Zoltán elmondta: több nemzetközi projektjük már élesben indul az idén. Az ausztráliai és amerikai projektek után jelenleg már a dél-amerikai bevezetésen dolgoznak munkatársaik.
 

A magyarországi piaccal kapcsolatban Ambrus Zsolt hozzáfűzte: 2013-ban jelentős növekedést értek el mind a nagyvállalatokkal foglalkozó Microsoft Dynamics AX,  mind a közepes méretű vállalatok számára megoldást nyújtó Microsoft Dynamics NAV üzletágakban. Emellett útjára indították a Business Applications üzletágukat, ahol folyamatosan új megoldásokat kínálnak a kiegészítő szolgáltatások területén.
 

Schvarcz Zoltán, akit tavaly az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) nagyvállalati tagozatáért felelős elnökségi tagjává választottak, kiemelte: a szoftverexport nyújtotta lehetőségek katalizálhatják az egész IKT szektor további fejlődését. Hozzáfűzte: a mintegy 235 milliárd forintos magyar szoftverexport növelésének feltétele a duális egyetemi képzés megvalósítása mellett a szakemberképzés minőségi és mennyiségi növelése mind a felsőoktatásban, mind a szakképzésben.
 

Az XAPT a Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszerek  forgalmazója. A csoportot 2000-ben alapították, mára a világ minden kontinensén jelen van: Magyarország mellett Romániában, Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában is van irodája. Ügyfelei között megtalálhatók vezető bel- és külföldi  nagykereskedelmi, logisztikai, gyártó és szolgáltató vállalatok.

 

Kulcsszavak: +céginfo Xapt-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05