Az SAP a partnereit is felhőbe hívja

forrás: Prím Online, 2014. január 31. 10:09

Több cloud (felhő alapú) szolgáltatóval is együttműködést tervez az SAP, hogy ők is tudják kínálni a vállalat minősített, felhő alapú HANA infrastruktúrát és alkalmazásokat.

Jelenleg 12 szolgáltatóval folynak az egyeztetések, melyek összesen 580 adatközpontot jelentenek világszerte. A nyilvánosságra hozott partnerek között olyanok találhatóak, mint China Datacom, Fujitsu, Hitachi Data Systems, HP, IBM, Swisscom, T-Systems, Verizon, VMware.

 

A cég szerint a referencia architektúra, minimális szolgáltatási szintek, és adatvédelmi szabályok meghatározása az egyszerűbb igénybevételt teszik lehetővé a heterogén alkalmazáskörnyezettel rendelkező ügyfeleknek, akik így választhatnak majd, hogy a felhőbe költöztetni kívánt SAP rendszerüket az SAP-tól vagy cloud partnerétől veszik igénybe.

 

„Az SAP valóban megérti, hogy sikerében milyen szerepet tölt be az ökoszisztémája. Nagyon hatékony volt például, ahogy piaci elérését növelte a hagyományos bevezetéseknél. Ahogyan most a világ a felhő, a hosztolt szolgáltatások fele halad, az SAP-nak lehetősége nyílik az ökoszisztémát a végfelhasználók előnyére fordítani”  – mondta Darren Bibby, az IDC alelnöke. A piacelemző szerint idén 25%-kal nő a globális felhő piac, mely eléri a 100 milliárd dollárt.

 

Az SAP bír jelenleg a legtöbb felhasználóval, 35 millióan használják világszerte a szoftvercég felhő alapú megoldásait. Éves alapon legutóbb 130% -kal nőtt az e területről származó bevétel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50