Megdöbbentő gyűjtemények a neten

forrás: Prím Online, 2014. február 7. 08:45

Új vadászterep nyílt a gyűjtők számára: bolhapiac és régiségbolt helyett egyre többen választják ezek virtuális verzióját és apróhirdetési oldalakon hódolnak szenvedélyüknek. A Jófogás.hu-n sokan keresnek kollekciókat: bár továbbra is a festmény és a porcelán a legnépszerűbbek, a legkülönösebb hobbikra is fény derül, ha az ember elmerül a gyűjtemény kategória elemzésében. A láncfűrész szett darabjait például 5-30 ezer forintért kaphatjuk meg. 

A keresési toplistát a „festmény” vezeti, erre kerestek rá a legtöbben, de a porcelánok is népszerűek (Zsolnay, Herendi), valamint sokan vadásznak „antik” tárgyakra, órákra és katonai eszközökre is. Pörögnek a retro és antik pénzérmék, órák és pipák, valamint hatalmas mennyiségben fellelhetők a telefonkártya szettek és az újra divatos bakelitlemez kollekciók is. A klasszikus tárgyakon kívül azonban bőven találunk egyéb érdekességeket is. Ki gondolná például, hogy akad ember, aki a láncfűrészeket gyűjti úgy mint más a bélyegeket. A több tucat motoros fűrész egyben és külön-külön is megvásárolható, darabjáért 5-30 ezer forintot kér a tulajdonos. Úgy tűnik a szerszámgyűjtés jelentős rajongói táborral bír: egy komplett ácsszerszám kollekció is gazdát keres a Jófogáson, ennek 40 ezer forint az ára.

A különböző autós relikviák mindig is népszerűek voltak, ám a retró sebességváltó gombok iránti rajongás aligha népszenvedély. Márpedig egy ilyen gyűjtemény is gazdát keres a neten, mindössze 5000 forintért. Egészen más árkategóriába tartozik a körülbelül 130 darabból álló, eredeti amerikai Barbie gyűjtemény, ez 1,5 millió forintba kerül. Nem túl divatos manapság kitömött állatokkal díszíteni a lakást, ám aki mégis erre vágyna, 15 ezer forintért egy komplett madárpreparátum gyűjteményt mondhat a magáénak. Ha olvasgatna is a madarak árnyékában, egy teljes Agatha Christie könyvespolc (65 darab) most mindössze 70 ezer forintért eladó, a feléért pedig Playboy gyűjteményt is be lehet szerezni az elmúlt évek összes lapszámával. A Horgász Újság 1961-2009 közötti minden kiadványa 75 ezer forintba kerül.

A Jófogás.hu-n találunk még ezen kívül porcelán disznó gyűjteményt (2000 Ft/darab), Misa macikat minden mennyiségben és természetesen rengeteg mást is. Gyűjtők, böngészésre fel!



A legnépszerűbb keresések a Jófogáson a gyűjtök között:
1, Festmény
2, Porcelán
3, Zsolnay
4, Antik
5, Herendi
6, Bélyeg
7, Arany
8, Óra
9, Sisak
10, Ezüst

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09