A SEA szülinapi ajándéka a Facebooknak

A Szíriai Elektronikus Hadsereg lecsapott az oldalra

Czipperer Dia, 2014. február 6. 11:23

A Facebook a napokban ünnepelte 10. születésnapját, amelyről sokan megemlékeztek. A Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA) is bebizonyította, hogy ők sem feledkeztek el e jeles napról.

A Szíriai Elektronikus Hadsereg is megajándékozta a Facebookot születésnapja alkalmából. A hekkercsoport behatolt a facebook.com oldalra és ott megváltoztatta a domain nyilvántartás e-mail elérhetőségét.

 

A „Registrant Email” mellett a domain@fb.com helyett egy szíriai Gmail cím állt (syrian.es.sy@gmail.com), amely azt jelentette, hogy behatoltak a rendszerbe. Mindezt pedig megosztották Twitteren.

 

 

Ám, ahogy azt egy másik Twitterbejegyzésben írták, képesek megváltoztatni a szervereket, azonban mindez túl sok időt venne igénybe, így abbahagyták a folyamatot. Ez az eset szerencsére nem befolyásolta az oldal működését.

 

Fél órával a SEA tweetje után, a domainnév visszatért domain@fb.com-ra, amely azt mutatta, hogy orvosoltak minden hibát. Ha a SEA-nak sikerült volna véghezvinnie az akciót, a felhasználókat egy, a hekkerek által kijelölt másik oldalra irányították volna.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09