Nikon COOLPIX AW120 és COOLPIX S32: kalandot keresőknek

forrás: Prím Online, 2014. február 8. 13:53

A Nikon bejelentette a COOLPIX sorozat két új, masszív kialakítású kompakt fényképezőgépének bevezetését, amelyek jól illeszkednek a mozgalmas életvitelhez. A 16 megapixeles COOLPIX AW120 gyors, 5x optikai zoomos objektívvel rendelkezik, 18 méteres mélységig vízálló, 2 méteres magasságból való leejtésig ütésálló és –10 °C hőmérsékletig fagyásálló, így képes elviselni a legvadabb túrákat is. A könnyen kezelhető, szórakoztató, 13 megapixeles COOLPIX S32 pedig az egész család számára készült – bármilyen kalandokat is hoz az élet.

 

Nikon COOLPIX AW120 – a strapabíró útitárs

 

A COOLPIX AW120 jelentős szereplő a Nikon masszív technikát felvonultató csapatában, és a szédítő magasságban vagy rémisztő mélységben kalandozók élményeinek megörökítéséhez készül. A 16 megapixeles COOLPIX AW120 fényképezőgépet ellenállóképessége megbízható útitárssá teszi, funkciói pedig kiszolgálnak bármilyen aktív életstílust. A kevés csomagot megengedő kalandokhoz is kitűnő, ezért elengedhetetlen eszköz lehet minden extrém túrázó számára.

18 méteres mélységig vízálló, 2 méteres magasságból való leejtésig ütésálló és –10 °C hőmérsékletig fagyásálló, képes a pontos helymeghatározásra a beépített GPS, GLONASS, világtérkép és iránytű segítségével – tökéletes a túraútvonalak követésére. A beépített Wi-Fi segítségével azonnal megoszthatja a történéseket intelligens eszközön keresztül, ráadásul teljes HD felbontású videót is rögzíthet. A rendkívül nagy látószögű, 24 mm f/2.8 objektív 5x optikai zoommal optimális fényerőt biztosít a legsötétebb felszíni és víz alatti témák esetén is.



Mindegy, merre jár – a fényképezőgép hátsó megvilágítású, 16 MP CMOS érzékelője garantálja a nagyszerű fényképezési teljesítményt és az alacsony zajszintű, tiszta felvételeket gyenge megvilágítású helyszíneken (pl. barlangban vagy esőerdőben) egyaránt. A nagyméretű, 7,5 cm-es, 921 000 képpontos OLED kijelző pedig elsőrangú fényerőt és láthatóságot kínál a felvételek megtekintéséhez még víz alatt, illetve közvetlen napfényben is. Ha a kalandok során videót rögzít, azt az AW120 1080/60i felbontással veszi fel optikai zoom és automatikus élességállítási funkció mellett. A felfedezők lassított vagy gyorsított (15 kép/mp és 240 kép/mp közötti) felvételt is készíthetnek, így lehetőség van megélni, majd újra és újra átélni a nagy kaland minden másodpercét.

Nikon COOLPIX S32 – társ az egész család számára


A könnyen kezelhető, szórakoztató és az egész család számára kellően strapabíró, 13 megapixeles COOLPIX S32 fényképezőgépet mindenki bátran használhatja. A letisztult kialakításnak köszönhetően könnyű tartani és kezelni – apró és felnőtt kézzel egyaránt. Tartósnak készül – rázkódás-, por- és vízálló –, ezért tökéletesen illik az aktív családok életstílusához.



Könnyen átlátható, színes és látványos menürendszerében szórakoztató funkciók érhetők el, a sima, lekerekített, ergonomikus kialakítás pedig ideális fényképezőgéppé teszi a család minden tagja számára – a kisgyermekektől a nagyszülőkig. A külön gombok segítségével egyszerű a fényképezés és a videó készítés, szórakoztató szűrői révén pedig mindenki egyedivé teheti fényképeit.

Az egyszerű használhatósághoz nagyszerű végeredmény társul, és a COOLPIX S32 segítségével mindig tiszta, éles felvételeket készíthet. A típus kialakításánál fogva mindennek ellenáll, ami a használat során érheti: porálló, még 1,5 méterről leejtve is ütésálló és akár 10 méter mélységig vízálló, így ezt a kompakt gépet tényleg bárhová magával viheti.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09