Nikon COOLPIX P340: prémium kategóriás gép beépített Wi-Fi funkcióval

forrás: Prím Online, 2014. február 8. 14:32

A Nikon bemutatta a kiváló minőségű, 12 megapixeles COOLPIX P340 fényképezőgépet, amellyel éles képek készíthetők nagy sebességgel. A divatos, kompakt COOLPIX P340 fényképezőgép nagy fényerejű 5x optikai zoom objektívvel van felszerelve, amely gyors, f/1,8 rekesszel rendelkezik nagy látószög mellett, 10x zoomra terjeszthető ki a Dynamic Fine Zoom* funkcióval és remekül együttműködik az 1/1,7 hüvelykes hátsó megvilágítású CMOS-érzékelővel, ami lenyűgöző képek készítését teszi lehetővé.

Ha minden pillanat számít, a COOLPIX P340 rendkívül gyorsan képes elkészíteni a fényképeket intelligens AF algoritmusának és a többfeladatos feldolgozásnak köszönhetően. Ezt a gépet azoknak a lelkes fotósoknak tervezték, akik prémium kompakt fényképezőgépet keresnek. Beépített Wi-Fi funkciója azt is lehetővé teszi, hogy az intelligens eszközével egyszerűen mentse és megossza a fényképeit. A többfunkciós objektívgyűrűvel gyorsan elérhetők a különböző beállítások, például a kézi élességállítás, a záridő és az ISO érzékenység. A nagyméretű és különlegesen érzékeny képérzékelővel éles felvételek készíthetők gyenge fényben is, ennek köszönhetően tökéletesen alkalmas a kreatív éjszakai városi látképek készítéséhez. Azt is rögzítheti, hogy hol készítette a felvételeket, mert az intelligens eszközéről átvitt GPS-adatok beágyazhatók a fényképekbe.



Az értékes pillanatok minőségi képeket érdemelnek


A COOLPIX P340 mély benyomást kelt minden alkalommal. Az Aktív VR (rázkódáscsökkentés) üzemmód a stabilitásról gondoskodik, az intelligens AF algoritmus pedig rendkívül hatékony gyenge fényben is, így Ön mindig elkaphatja a kívánt pillanatot. Ha fontos szempont a minőség, készíthet a képérzékelő lehetőségeit teljes mértékben kihasználó RAW (NRW) képeket, és akár a fényképezőgépen is feldolgozhatja azokat a fényképezőgép nagy fényerejű, 7,5 cm-es, 921 000 képpontos RGBW képernyőjén történő megjelenítés előtt.

A fényképezőgép nagy felbontású objektívje éles képeket készít, a kép közepétől a sarkokig egyenletesen magas részletgazdagsággal, a 7 lamellás írisz pedig csodálatosan elmosódott hátteret tud létrehozni a képeken. A beépített ND szűrő lehetővé teszi a hosszabb záridők használatát még erős napsütésben is, segítségével kreatív módon állítható be az elmosódás mértéke, így például lenyűgöző képeket készíthet az áramló vízről, ha éppen egy zuhogó vízesést szeretne megörökíteni. Ha az állóképekről teljes HD (1080/60i/50i) videókra szeretne áttérni, a videofelvétel gomb megérintésével egyetlen mozdulattal felcserélheti a funkciókat, és elkezdheti a filmfelvételt 30 kép/mp vagy 25 kép/mp felvételi sebességgel. Ráadásul felvétel közben is készíthet fényképeket, vagy használhatja az AF funkciót és az optikai zoomot.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A COOLPIX P340 bővelkedik innovatív funkciókban, ilyen például a tárgyak körvonalának kontraszt alapján történő kiemelése, amely megmutatja az éles területeket és lehetővé teszi az apróbb részletek intenzitásának beállítását. Egy másik példa a többfeladatos feldolgozás, amellyel már az első kép feldolgozása közben elkezdheti a következő kép elkészítését – ez számottevően lerövidíti a várakozási időt a RAW üzemmódban történő fényképezéskor. A 18 motívumprogram mód segítségével automatikusan kiválaszthatja a legnépszerűbb fényképezési stílusok és helyzetek optimális beállításait, a retusálási menü lehetőségeivel és a szűrőhatásokkal, például a kiválasztott színnel, a festmény hatással és a halszemoptikával pedig szórakoztató effektusokat adhat a felvételekhez szerkesztéskor. A fényképezőgép nagy sebességű USB-csatlakozójának használatával az akkumulátort is gyorsan feltöltheti. A COOLPIX P340 egy gyors fényképezőgép, amely igazodik a gyors életritmushoz, így például a gyors sorozatfelvételi funkcióval a gyors mozgások rögzítésére is képes.”

A COOLPIX P340 fekete színben lesz kapható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05