Nikon COOLPIX P600 és P530 ultranagy zoommal

forrás: Prím Online, 2014. február 9. 11:42

A Nikon bejelentette COOLPIX termékcsaládjának ultranagy zoomos két új tagját: a 60x optikai zoom objektívvel felszerelt COOLPIX P600, valamint az ultrapontos, 42x optikai zoom objektívvel ellátott COOLPIX P530 modellt. Mindkettő gép hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-érzékelővel, valamint beépített elektronikus keresővel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a kreatív fotósok részletgazdag, lenyűgözően éles képeket készítsenek mozgás közben, valamint kevés fénynél is.

Nikon COOLPIX P600 – kifinomult teljesítmény a nagyfokú kreativitás szolgálatában
 

A tökéletes pontosságot és a szuper zoom objektívet gyönyörű vázzal ötvöző, hordozható, ugyanakkor nagy teljesítményű COOLPIX P600 azok számára készült, akik minden részletet szeretnek rögzíteni.



Dynamic Fine Zoom használatával 120x-ra növelhető, 60x optikai zoom NIKKOR objektívjével a fényképezőgép lefedi a 24–1440 mm-es tartományt, a Super ED üvegelem pedig kivételes képminőséget nyújt. A fényképezőgép rendkívüli makróképességének tökéletes kiegészítéseként a COOLPIX P600 nagyméretű, dönthető, nagy felbontású (921 000 képpontos), nagy fényerejű RGBW technológiás LCD-monitorral rendelkezik, mellyel a művészi fotósok egyedi nézőpontból és kreatívabb módon készíthetnek fényképeket. Eközben a fejlett objektív eltolásos rázkódáscsökkentés (VR) garantálja a tiszta képet még 60x telefotó esetén is, az Aktív mód pedig minimálisra csökkenti a fényképezőgép rázkódásának hatását séta vagy mozgó járműből történő fényképezés közben, így még a sokat mozgó fotósok számára is biztosított az elmosódásmentes fényképezés és videofelvétel lehetősége. 

Az olyan új funkciók, mint a tárgyak körvonalának kontraszt alapján történő kiemelése, kihangsúlyozzák az éles terület széleit, így azokat egyszerűen megtekintheti a képernyőn, és beállíthatja az apró részletek intenzitását. A fényképezőgép intelligens AF algoritmusának és többfeladatos processzorának köszönhetően a felvételek között jelentősen csökkentett várakozási idővel, tökéletes élességben rögzítheti a kulcsfontosságú pillanatokat. A beépített Wi-Fi révén kalandjait azok átélése közben is egyszerűen megoszthatja, mivel a képeket közvetlenül a fényképezőgépről elküldheti intelligens eszközére, és azonnal elküldheti e-mailben vagy feltöltheti közösségi hálózatokra.

A hordozható fényképezőgépek szerelmesei számára további előnyt jelent kültéri fényképezésnél az akár 7 kép/mp sebességű sorozatfelvételi lehetőség, amely ideális megoldás a gyorsan mozgó állatot vagy száguldó autót megörökíteni próbáló fotósok számára. A kezdő filmkészítők a COOLPIX P600 segítségével egyetlen gombnyomással teljes HD 1080/60i videókat rögzíthetnek sztereó hanggal, így kiváló minőségű felvételt készíthetnek bármilyen szögből. A testreszabható funkciógomb mód segítségével gyorsan elérheti az olyan beállításokat, mint az ISO érzékenység, fehéregyensúly vagy a fénymérés a teljes körű kreatív vezérlés érdekében.

Nikon COOLPIX P530 – pontosság és teljesítmény egyetlen érintéssel


Ideális útitárs a tökéletes pillanatok rögzítéséhez: a COOLPIX P530 Dynamic Fine Zoommal 84x-re bővíthető hihetetlen, 42x optikai zoomjával és hátsó megvilágítású, 16 MP-es CMOS érzékelőjével a távoli tárgyakról is tiszta, éles és részletgazdag felvételek készíthetők.



Az egyetlen gombnyomással elérhető, teljes HD felbontású videofelvételi funkcióval egyetlen pillanatról sem marad le. A fényképezőgép rázkódását ellensúlyozó, fejlett objektív eltolásos rázkódáscsökkentésnek (VR) köszönhetően pedig elmosódásmentes videók és éles képek készíthetők még mozgó járműből is.

Gyönyörködjön a széles megtekintési szögű, 7,5 cm-es, 921 000 képpontos LCD-monitoron megjelenő képekben, mely tükröződésgátló bevonatával és fényerő-beállítási lehetőségével tiszta megtekintést biztosít még erős napfényben is. A még pontosabb kompozíció kedvéért, illetve pusztán kényelemből egyszerűen átválthat az elektronikus keresőre is.

Kihívást jelentő felvételek esetében – például távoli élőlények vagy erősen kontrasztos környezetek fényképezésekor – a COOLPIX P530 nagy zoomos beállításokhoz igazított motívumprogram módokat kínál, melyek lehetővé teszik a kívánt felvétel elkészítését.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09