Oroszországban betiltották a Bitcoint

Czipperer Dia, 2014. február 10. 12:21

Ezentúl nem lehet hivatalosan Bitcoint használni Oroszországban. A rendelkezés minden más virtuális pénznemre is vonatkozik. A tiltás szervezetekre és személyekre egyaránt érvényes.

Az orosz központi bank szerint az ország egyetlen fizetőeszköze a rubel, és tilos a Bitcoin mint fizetőeszköz használata. Az orosz szövetségi törvény 27. pontja szerint minden helyettesítő pénz kiadása tilos az országban, így a Bitcoin mellett más hasonló megoldás használata sem engedélyezett.

 

A lépés másik oka még, hogy a Bitcoinokat gyakran használják pénzmosásra és más bűncselekményekhez. Emellett ezt egy tisztán spekulatív valutának tekintik, és szerintük nagy az értékvesztés kockázata. A főügyészség bejelentése szerint a jövőben sem szervezetek, sem pedig nem használhatják a virtuális valutát.

 

Nem Oroszország az első, aki betiltotta a Bitcoint, decemberben már Kína is megtette ezt a lépést. Van olyan ország is, ahol nem a tiltás mellett döntöttek, hanem nem tekintik hivatalos fizetőeszköznek. Januárban Kanada döntött hasonlóképpen.

 

Forrás: Techcrunch.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50